Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Ağustos 2012 Cuma - 03:45

Sözümüz söz!

Bakan Binali Yıldırım, metro çalışmalarında kazı işlerini artırdıklarını ifade ederek, Ankaralılara söz verdikleri tarihte metroları hizmete açacaklarını söyledi. Yıldırım, “Alt yapı, mekanik işleri dahil olmak üzere işin belini kırdık denebilir” diye konuştu.

Sözümüz söz!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım Ankara’da metro işçileriyle iftar yaptı. İnşaatı süren Batıkent-Sincan metro hattına gelen Bakan Yıldırım, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile yetkililerden bilgi aldıktan sonra işçilerle iftarını açtı. Bakan Yıldırım, toplam 2 milyar 132 milyon lira bütçe ayırdıkları Çayyolu ve Sincan metro hatlarını 29 Ekim 2013’te, Keçiören metro hattını ise 2014’te Ankaralıların hizmetine sunacakları bilgisini verdi. Bakan Yıldırım, metroda işlerin yolunda gittiğini ve hiç kimsenin kafa bulandırmaması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
Kazılar artırıldı
“Yaklaşık altı aydır bakanlık olarak metro çalışmalarını devraldık ve çalışmalara başladık. Batıkent-Sincan hattında yüzde 50 kazı işlerini yüzde 65’e çıkarttık.
Keçiören hattı en az ilerleyen hattı. Yüzde 30’dan yüzde 41’e, Kızılay-Çayyolu hattını da yüzde 60’dan yüzde 75 seviyesine çıkarttık. Alt yapı, mekanik işleri dahil olmak üzere işin belini kırdık denebilir. Keçiörende, bir ay içerisinde çalışmalarımızla kazı işlerinde yüzde 50’yi geçeceğiz.
Anlamayanlar ahkam kesiyor
Metro hatlarıyla ilgili yapılmamış ihalemiz kalmadı. Metro araçlarının da ihalesi yapıldı. Sözleşmesini de Pazartesi günü imzalayacağız. Metro hatlarının tamanında bin 300 işçimiz gece gündüz çalışıyor. Metro işi zor ve ağır, riski yüksek bir iştir. Bu işleri de birinin yapması lazım. Ömrü hayatında iş yapmamış insanlar çıkıyor ahkam kesiyor. Ben şaşırıyorum. Ankaraya, Ankaralılara hizmet mi getirmek istiyorsunuz?, yoksa canla başla büyük fedaraklıklarla yapılmakta olan bu hizmetlerin gecikmesi için mi hizmet ediyorsunuz?
Ankaralılara haksızlık olur
Amacımız metro çalışmaları bir an önce bitsin. ‘metroları aceleye getiriyorlar bunun için tehlike var’ demek insafsızlıktır. Ankara’da 10 senedir gündemde olan metroları hala aceleye getiriyorlar gibi bir yaklaşım Ankaralılara haksızlık olur. Metroda işler yolunda hiç kimse kafa bulandırmasın, arkadaşlarımız büyük fedakarlıklarla çalışıyor. İşin içinde bulunmamış, zorlukları yaşamamış damdan düşmemiş kişi ve kurumların ortaya koyacağı görüşler Ankaraya ve metrolarına fayda getirmez. Eğer bir fikriniz varsa buyurun konuşalım yapalım.
Her işin bir riski vardır
“Riski olmayan hiçbir iş yoktur. Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka riski vardır. Ama buda bir gerçektir, risklere karşı tedbirler almak ve her türlü önlemi almak da işin gereğidir. Dolayısıyla arkadaşlarımız çalışmaların emniyeti ve gecikmeye uğramadan devam etmesi bakımından her türlü emniyet tedbirini alıyor. Buna rağmen az da olsa istemesek bile zaman zaman bazı olaylar da yaşanmıyor değil. Bu işin tabiatında olan bir şeydir. Biz bu riskleri en az düzeye indirmek için gerekli tüm çabayı gösteriyoruz.”

 
Yangının ön raporu
 
Kameralı hız takibi tekrar gündemde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangının ön raporu
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, “Olay Yeri Ön Bilgi Raporu”nu açıkladı.
Mobilyanın kalbi yandı
Siteler, önceki gün çıkan yangında facianın eşiğinden döndü. 4 işyerinin ...
Büyükşehir kararı aldı
İnşaat sektörünün önemli konularının başında gelen hafriyat dökümünü denetim ...
 
Kuğulu Park kuğu gibi olacak
Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan beklediği kararı alan Çankaya Belediyesi, ...
Atıkları belediyeler dönüştürecek
Kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımlardan çıkacak inşaat atıklarının geri ...
İzmir’de kuruldu Ankara’ya da geliyor
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane Dökümantasyon ve Daire Başkanlığı, ...
 
Hallaç pamuğuna ilgi bitti
Ankara Kalesi’nde 35 yıldır hallaçlıkla uğraşan Ali Sancar, fabrikasyon ...
Daha büyüğü Dikmen Vadisi'ne
Başkan Melih Gökçek'in beş yıl önce yaptığı ve az daha bir gazeteye "ciddi ...
Zorla giysi aldırmayın
Vali Alaaddin Yüksel, yayımladığı genelge ile velilere ek ekonomik yük ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri