Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Temmuz 2010 Cumartesi - 06:17

Rekora doğru...

ODTÜ’lü genç yazılım mühendislerince geliştirilen “Mount&Blade: Warband” adlı oyun, uluslararası arenda 100 bin satış rakamına ulaştı. Tale Worlds Oyun teknolojileri Genel Müdürü Yavuz “Uluslararası planda çok iyi tanınan bir marka olduk” dedi.

Rekora doğru...

ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren Tale Worlds firmasındaki Türk oyun geliştiricilerinin elinden çıkan “Mount&Blade: Warband” adlı Türk oyunu, dünya genelinde 3 ayda 100 binlik satış rakamına ulaştı. Dünyanın en büyük dijital oyun dağıtım sitesi “Steam”de milyon dolar bütçeli oyunları geride bırakarak satışa çıktığı ilk haftadan itibaren birinci sıraya yerleşen Türk oyunu, 3 aydır piyasada olmasına rağmen halen dünyada en çok oynanan 25 oyun arasında bulunuyor.

Oyun ödülleri toplandı

Dünyanın önde gelen oyun dergileri ve portalları tarafından yüksek puanlara layık görülen ve “Editör’ün Seçimi” ödüllerini toplayan oyunda, Ortaçağ Dünyası olan Kalradya’da yaşananlar oyunculara rol yapma ögeleriyle birlikte yansıtılıyor.Pek çok dile çevrilmesinin yanında Türkçe versiyonu da bulunan oyunda, bir Ortaçağ kahramanı olarak ata binme, kılıç savurma, mızrak kullanma, ok atma konusunda ustalaşmak, kale kuşatmaları, düello ve savaşlara katılmak mümkün.

100 bininci satışa kutlama

ODTÜ’lü genç yazılım mühendisleri, ODTÜ Teknokent Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi’nde (METUTECH-ATOM) Mount&Blade:Warband oyunlarının 100 bininci satışını kutlamak üzere bir araya geldi. Burada AA muhabirine açıklama yapan Tale Worlds Oyun Teknolojileri Genel Müdürü Armağan Yavuz, oyunlarının çıkar çıkmaz uluslararası satış portallarında birinci sıraya yükseldiğini, uzun müddet ilk onda kaldığını ve pek çok ödül kazandığını anlattı.

www

Tamamen yerli mühendis ve teknolojilerle geliştirdikleri oyunlarının dünya oyun sektöründe önemli bir konuma gelmesinden duydukları mutluluğu ifade eden Yavuz, oyunu şöyle anlattı: “Oyuncu bir maceraperest olarak kılıcından başka hiç bir şeye sahip olmadan oyuna başlıyor. Fakat bu oyun dünyasında yapacak çok şey var. Ticaret yapabilir, değişik haydutlarla savaşabilir, paralı askerlik yapabilir hatta kendi krallığını kurup mevcut krallıklarla savaşarak bu oyun dünyasının hakimi haline gelebilir.”

Sadece TTNE Oyun sitesinde

ÖTE yandan, oyuna “TTNET Oyun” sitesinden ulaşılabiliyor. Oyuna sahip olmak isteyen oyuncular, SMS ile mobil ödeme seçeneğiyle veya ADSL faturasına yansıtarak, oyunu indirebiliyor. Battal, Arslan ve Kılıç bey karakterleri “Mount&Blade: Warband”ı TTNET Oyun’dan indirenler için özel olarak hazırlandı. TTNET Partner Ekosistem Programı kapsamında, TTNET ile Tale Worlds arasında yapılan iş birliğiyle, oyunu arkadaşlarıyla birlikte oynamak isteyenler için sunucu hizmeti TTNET tarafından ücretsiz sağlanıyor.

Türkiye’de satışı 5 bin

Oyunlarının Kuzey Amerika, Fransa, Almanya, İtalya, İskandinav ülkelerinde satışa sunulduğunu, Japonya ve İspanyolca konuşan ülkelerde satış hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Yavuz, oyunun Türkiye satışının 5 bin, yurt dışı satışının ise 95 bin dolayında olduğunu bildirdi.

 
Yırtıcı Kuşlara halka
 
Postacılardan kıyafet protestosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yırtıcı Kuşlara halka
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Yırtıcı Kuşların Halkalanması ...
Polatlı OSB'den yeni bir uygulama
Polatlı Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kardaş, ...
Başkent'te şok cinnet
Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli albay cinnet geçirerek ailesine kurşun yağdırdı.
 
Ankara Festivali'nde Tasavvuf Rüzgarı Esti
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Ankara Festivali, ...
Çiftçiyi Dolu Vurdu
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ekili olan dolu ve sel, arpa ve buğday tarlalarına ...
Bu onuru yaşattığınız için teşekkürler
Seviye Belirleme Sınavı (SBS’)de Ankara’dan iki öğrenci, ilk 10’a girmeyi ...
 
Çocuk işçi sayısında büyük artış
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, CHP Adana Milletvekili ...
Tasarıya proteso
Büro Emekçileri Sendikası üyeleri Adalet Bakanlığı önünde toplanarak Gelir ...
Krizden çıkamadık!
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), TÜİK tarafından açıklanan 2010 yılının ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri