Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
5 Eylül 2009 Cumartesi - 10:03

Organize müdürü takipte!

Ekizoğlu’nun imzasını taşıyan ‘teknik takip raporu’nda, bazı ‘saptamalar’ yapılmış.

Organize müdürü takipte!

‘İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu’ imzasını taşıyan ‘teknik takip raporu’nda, Şener Eruygur, Hurşit Tolon gibi isimlerle ilgili olarak bazı ‘saptamalar’ yapılmış.

Üçüncü Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde “İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Ekizoğlu” imzasını taşıyan ilginç bir “teknik takip raporu” da yer aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen 4 sayfalık raporda 2008 yılında haklarındaki teknik takip devam eden 24 kişinin mevcut durumları “kesin ifadelerle” değerlendirildi.

Ek klasörlerde yer alan, 29 Haziran 2008 tarihli belge, o tarihte Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan şimdiki Organize Suçlarla Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu tarafından hazırlandı.

Raporda birinci sırada değerlendirilen şüpheli Mehmet Şener Eruygur için “Kemal Alemdaroğlu, Ümit Sayın, Sevgi Erenerol ile telefon görüşmelerinin olduğu” belirtildi. Eruygur ile ilgili bir diğer tespit şöyle: “Halihazırda darbeyi oluşturması için birçok sivil toplum örgütlerini yönlendirmeye çalışmaktadır.”

‘Darbe zemini hazırlanıyor’

Emekli Tuğamiral İlker Güven’in Eruygur ile hareket ettiği ve Eruygur’un üniversite rektörleri ile toplantılar düzenlemesini sağladığı, darbeye zemin hazırlamak için girişimlerde bulunduğunun belirtildiği raporda, yine Güven için şu ifadeler yer aldı: “Ülkede ekonomik kriz oluşması gerektiğini söylediği, ayrıca kendisine yönelik teknik takip yapıldığını bildiğinden bu nedenle telefonlarıyla mümkün mertebe konuşmadığı, fakat iletişim kurdukları özel hatların olduğu anlaşılmıştır.”

Raporda ayrıca “Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un Ergenekon birinci iddianamesi sanığı yazar Ergün Poyraz ile örgütsel bağı olduğunu ispat eder nitelikte bilgilerin mevcut olduğu” anlatıldı.
Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi için ise, “Tercüman gazetesi başyazarıdır. Hurşit Tolon ile bağlantılı olarak kaos ve kriz ortamı oluşturmak için genel yayın yönetmeni olduğu gazeteyi kullanmaktadır. Bunu askeri kanadın istediği izlenimini çevreye vermektedir” denildi.

Kent Otel toplantıları

Raporda Hurşit Tolon için de şu ifadeler yer aldı: “Emekli Orgeneral, 1. Ordu Komutanı’dır. Birçok ulusalcı görüşe sahip sivil toplum kuruluşlarının Ulusal Platformlar Güçbirliği Eşgüdüm Kurulu adı altında birleştirilmesinin fikir babasıdır. Öncülüğünde 12 Nisan 2008 günü platforma bağlı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Ankara Tandoğan Ulusal Egemenlik Buluşması adı altında bir miting düzenlemiştir.”

Raporda ayrıca, “Tolon’un darbe zemini oluşturmak adına kaos ve kriz ortamı için sivil toplum kuruluşlarını organize ettiği, ulusalcı görüşe sahip birçok siyasetçi, işadamı ve akademisyen ile diyalog grubu adı altında Ankara Kent Otel, Milli Egemenlik Hareketi grubuyla Çankaya Hereke Sokak’ta toplantılar düzenlediği” belirtildi.

Çömez ile Tolon

Raporda firari şüpheli Turhan Çömez için şu görüşlere yer verildi: “22. dönem AKP milletvekilidir. Hurşit Tolon’un güdümünde ve kontrolünde yeni bir siyasi oluşum çalışmaları yaptığı, kapatma davasıyla alakalı olarak mahkemeyi etkileyecek mahiyette faaliyetlerde bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Veli Küçük ve Güler Kömürcü ile fotoğrafları mevcuttur. Halihazırda İngiltere’de olduğu bilinmektedir.”

‘Balbay gizli toplantılarda’

İkinci Ergenekon davası sanığı olan Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Balbay hakkında da, “İlhan Selçuk’un talimatları ve yönlendirmesiyle hareket etmektedir. Amerikan Büyükelçiliği ile gizli kapaklı toplantılara katılmıştır” ifadeleri yer aldı.

 
At Özer'in yerine en güçlü aday
 
Danıştay davası sil baştan!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
At Özer'in yerine en güçlü aday
İstanbul’un Milli Eğitim Müdürü adayı Dr. Muammer Yıldız, Atalay ve Çelik’e yakın.
Aracı Cemil Baran konuştu
"Hayyam Garipoğlu, gizli görüşmeleri açıklamazsa, ben kasetleri basına vereceğim."
Mars yüzeyinde Hz. İsa sureti
NASA'nın Mars'a ait görüntülerinde Hz. İsa'nın suretinin görüldüğü ileri sürüldü.
 
Kürtçe isimler onaylanmadı
Diyarbakır'da Kürtçe park ve salon isimleri, Kayapınar Kaymakamlığı'ndan döndü.
YARSAV soruşturmayı eleştirdi
“Adalet Bakanlığı hukuk içersinde hareket etmeli, yapılan yanlışlardan dönmelidir."
Afganistan'da patlama: 90 ölü
Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde şiddetli bir patlama olduğu bildirildi.
 
Cemaatler öğrenci avında!
Yurtlara kayıt için öğrencilere ücretsiz Kuran hediye ediliyor, ‘içki içmeme’ şartı getiriliyor.
İşte devleti kızdıran sınıf!
Kürt açılımının 10 yaşındaki öğretmeni evde kurduğu sınıfta Kürtçe dersi veriyor.
Pisuvar yasağı valiyi yaktı
Camiden pisuvar kaldırtmasıyla gündeme gelen Ordu Valisi Ali Kaban merkeze alınıyor.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri