Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
16 Aralık 2009 Çarşamba - 09:46

Öfkeli Tekel işçileri Ankara'da haykırdı:

Öfkeli Tekel işçileri Ankara’da

Öfkeli Tekel işçileri Ankara da haykırdı:

Öfkeli Tekel işçileri Ankara’da haykırdı:Hükümet istifa!..
İŞ yerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamuya geçmek isteyen 12 bin Tekel işçisi, AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Tekel işçisi AKP’ye öfkeli
İş yerleri kapatılan Tekel işçileri, AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen işçiler, “Ekmeğimizle oynamayın” diyerek hükümeti istifaya çağırdı“İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Bu ateş sizi de yakar” yazılı pankartlarla AKP Genel
Merkezi’ne yürüyen işçiler, “Vekiller nerede?”, “Başbakan buraya!” gibi sloganlar attı. İşçilerin eylemine bazı CHP ve MHP milletvekilleriyle Türk-İş’e bağlı sendikalar ve KESK üyeleri de destek verdi.
Haber: Fatih ERBOZ
İş yerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen Tekel işçileri AKP Genel Merkezi önünde eylem yaparak hükümeti istifaya çağırdı. Çeşitli illerden 106 otobüsle Ankara’ya gelen işçiler, Armada Alışveriş Merkezi önünde toplanarak AKP Genel Merkezi’ne yürüdü. Genel Merkez önünde, Tek Gıda-İş’in 12 bin tekel işçcisinin 4/C kapsamına alınmasını protesto eden ve “4-C’ye hayır”, “Geleceğimizle oynamayın”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız”, “Bu ateş sizi de yakar” yazılı dövizler taşıyan işçiler, hükümete öfke yağdırdı. 2 Tekel işçisinın soyunduğu ve arkadaşlarının omuzları üzerinde slogan atmaya devam ettiği eylemde, “İşçiler burada, vekiller nerede?”, “Başbakan buraya!” ve “Hükümet istifa” gibi sloganlar atıldı.

Yan gelip yatmadık
Burada bir konuşma yapan Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tekel işçisinin çoluğunun çocuğunun rızkına, evinin ekmeğine sahip çıkmak için Ankara’da olduklarını söyledi. TEKEL’in alkollü içkiler ve sigara fabrikalarının “istihdam artılacak denilerek özelleştirildiğini” anlatan Türkel, ancak birçok ilde bu işletmelerin kapatıldığını ifade etti. Mustafa Türkel, “Biz, bu işletmelerde üretim yaptık, yan gelip yatmadık. Biz çalışmak, üretmek, rızkımızı kazanmak istiyoruz” diye konuştu. TEKEL işçisinin, 4/C adı altında 10 ay süreyle düşük ücretle çalıştırılmasını kabul etmeyeceklerini vurgulayan Türkel, şunları kaydetti:

Bize yalan söylediler
“Biz özelleştirme mağduru değiliz. İş yerlerimiz kapatılmak isteniyor. Biz özlük haklarımızla kamuya geçmek istiyoruz. Bize, ’TEKEL ile ilgili düzenleme yapılırken, bu talebiniz değerlendirilecek’dediler. Bize yalan söylediler. TEKEL işçisinin iradesine saygı duyulmasını istiyoruz.” Türkel’in konuşması sırasında işçiler, “İş ekmek yok açılım da yok”, “Ölmek var, dönmek yok” şeklinde sloganlar attı. Bu arada gösteri sırasında fenalaşan bir işçi arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. İşçilerin eylemine bazı CHP ve MHP milletvekilleriyle Türk-İş’e bağlı sendikalar ve KESK üyeleri de destek verdi.
Eczacılar isyanda:Tepkimiz çok daha sert olacak
Türk Eczacıları Birliği’nin 37. Olağan Büyük Kongresi sonuç bildirgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) eczacılarla tek tek sözleşme imza yaptığı takdirde kepenk kapatma eyleminden daha sert eylemlerle yanıt verileceği belirtildi. 316 delegenin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin sonuç bildirgesi açıklandı. Kongrede son iki yıldır birliğin yürüttüğü çalışmaların değerlendirilmesinin yanı sıra, yayımlanan mevzuatın eczacılar ve hastalar üzerinde ya rattığı etkiler değerlendirildi.

İlaç fiyat farkları Sonuç bildirgesinde, 4 Aralık gününden itibaren yükselen hastanın ödemesi gereken ilaç fiyat farklarının, özel hastane ödemelerinin yüzde 30’dan yüzde 70’e çıkması gibi olguların hastalar tarafından görüldüğünün altı çizilerek, SGK’nın resmi sitesinde yeni açıkladığı “eylem planının” hastaların ilaca ulaşmasını çok daha fazla zorlaştıracağı vurgulanarak şöyle devam edildi:

Tepkimiz daha sert olacak
 “Sosyal Güvenlik Kurumu veya bir başka yapı, meslektaşlarımızın 4 Aralık’taki ortak ve tavizsiz duruşunu görmezden gelip, eczacının örgütlülüğünü hiçe sayarak eczacılarla tek tek sözleşme imzalamaya heveslenirse, tepkimiz 4 Aralık’takinden çok daha sert olacaktır.”

 
Evdeki hesap çarşıya uymadı
 
Vekil maaşında lideriz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evdeki hesap çarşıya uymadı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2010 yılı bütçesini sunarken yumurta üzerinden ...
İşte 2010 vergi zamları
2010 yılında uygulanacak vergi, harç ve ceza oranları belirlendi
Ankara'da 'ya tepemizde patlarsa' endişesi
Askeri ve diplomatik kaynaklara göre füze kalkanı, Tahran’la ilişkilerde ciddi bir gerilim yaratır.
 
Erdoğan yine fırçayı kaydı
Bu kez bütün Meclis önünde: SİZ Mİ SUSTURACAKSINIZ YOKSA..
Merkez'den 1 Ocak uyarısı!
Merkez Bankası'nın Uluslararası Banka Hesap Numarası hakkındaki Tebliği ...
Times nükleer bombayı belgeledi
İngiliz Times gazetesi dünkü sayısında, İran’ın bir nükleer bomba yapmaya ...
 
Geçen hafta Oval Ofis’te ne oldu?
Hürriyet yazarı Sedatt Ergin yazdı...
Baykal: Bayrağı sahipsiz ülke
Baykal, DTP'nin kapatılmasının ardından Meclis'te konuştu.
AB'ye üyeliği isteyen Türkler azaldı!
Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakereleri uzadıkça, destekler de geri çekiliyor..!
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri