Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
25 Eylül 2009 Cuma - 10:43

Obama ile kadeh tokuşturdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuştu.

Obama ile kadeh tokuşturdu

Başbakan Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un evsahipliğini yaptığı yemeğe katıldı. ABD Başkanı Obama Erdoğan’la kadeh tokuşturdu.

BM Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “21’inci Yüzyılı; savaşların değil barışın, korkunun değil güvenin, haksızlığın değil adaletin, terör ve şiddetin değil huzurun, açlık ve fakirliğin değil refahın hakim olduğu bir yüzyıl yapalım” dedi.

BİRLEŞMİŞ Milletler’in 64. Genel Kurul Genel Görüşmeleri’nde Genel Kurul’a hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir yıl önce oldukça geniş bir teveccüh neticesinde Güvenlik Konseyi’ne seçilmiş bulunan Türkiye’ye verilen destek ve gösterilen güvenden ötürü tüm üye ülkelere teşekkür ederek, şöyle konuştu:

“Çağımızın küresel sorunları, küresel ölçekli çözümleri zorunlu kılıyor. Savaşlardan ekonomik krize, açlık ve fakirlikten teröre, enerji güvenliğinden iklim değişikliğine kadar dünyamızın karşı karşıya bulunduğu sorunlar, büyük ve zorlu sorunlardır. Fakat bunların hiç biri altından kalkamayacağımız sorunlar değildir.”

Yeni liderlik anlayışı

Erdoğan, sorunların çözümü için herkesi kucaklayan, adil, paylaşımcı, farklılıkları zenginlik olarak gören ve güven esasına dayalı bir küresel düzene ihtiyaç bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Risk ve tehdit algısına dayalı bir dünya tasavvurundan, güven ve dayanışma esasına dayalı bir küresel düzene geçiş mümkündür. Bu, artık hepimiz için bir zaruret haline gelmiştir. Bunun için yeni bir liderlik anlayışına da ihtiyaç var. 21’inci Yüzyılı; savaşların değil barışın, korkunun değil güvenin, haksızlığın değil adaletin, terör ve şiddetin değil huzurun, açlık ve fakirliğin değil refahın hakim olduğu bir yüzyıl yapabiliriz. Bu dünyanın kurulmasına katkı sunmak, dili, dini, milliyeti ne olursa hepimizin ortak sorumluluğu ve tarihi görevidir.”

Barışı koruma sistemi iyileştirilmeli

Türkiye olarak Güvenlik Konseyi’nin geçici üyelik kategorisinde genişlemeden yana olduklarının altını da bu vesileyle bir kez daha çizmek istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “BM reformu çerçevesinde vurgulamak istediğim diğer bir önemli husus da BM barışı koruma sisteminin iyileştirilmesi ihtiyacıdır. Özellikle BM harekatlarına birlik katkısı yapan ülkelerin, erken ve etkin eş güdüm, kapasite artırımı, bölgesel örgütlerle işbirliği gibi hususlara ilişkin beklenti ve önerilerinin dikkate alınmasını bekliyoruz” dedi.

Komşularla sıfır problem

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin, bölgesinde, bir barış ve istikrar unsuru olarak mevcudiyetini sürdürdüğüne işaret ederek şunları söyledi:

“Özellikle son 7 yıllık süre zarfında, tüm komşularımızla sorunlarımızı çözmenin gayreti içinde olduk. ‘Komşularla sıfır problem’ politikası olarak ifade ettiğimiz bu yaklaşım sayesinde Türkiye, komşularıyla sorunlarını çözüm yoluna koymuş, ilişkilerini son derece iyi bir noktaya getirmiştir. Komşumuz Yunanistan’la devam eden diyalog süreci, bu durumun somut örneğidir. Keza, son dönemde hız kazanan, komşumuz Ermenistan’la ilişkilerimizi normalleştirmeye yönelik gayretlerimiz de meyvelerini vermeye başlamıştır.”

 
Ölüm servisine 15 yıl talebi
 
Cem'in ilk saklandığı ev VİDEO
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüm servisine 15 yıl talebi
Selde minibüste ölen 8 kadın işçi için savcılık sorumlular hakkında 15 yıl hapis istedi.
Kadıköy'de plaket skandalı
AKP İlçe Başkanı Ödemiş'i kürsüye davet edip ''teşekkür plaketi'' verdiler.
"Garipoğlu'nu sakladık" itirafı
Şoför Badur ile Karakayalı, Garipoğlu'nun saklanmasında rol aldıklarını itiraf etti.
 
Şehit ailelerine konuşma yasağı
'Demokratik Açılım' sürecini protesto etmek isteyen aileler açıklama yapamayacak.
Baba Garipoğlu adliyede
Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu ifade vermek üzere Sultanahmet Adliyesi'ne geldi.
Tatlıses'ten açılıma destek
Tatlıses, Başbakan Erdoğan'ın terörü yok etmek için yola çıktığını belirtti.
 
Erdoğan'ı yürüttüler VİDEO
Başbakan'ın aracını otelin önüne aldırtmayan CIA, Erdoğan'ı dakikalarca yürüttü.
Borçka sele teslim: 5 ölü
Artvin'in Borçka ilçesinde sağanak yağış ve heyelan sonucu, 5 kişi öldü.
Garipoğlu Ailesi'ne 5 gözaltı
Garipoğlu'nun şoförü ve karısının da bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri