Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
14 Eylül 2009 Pazartesi - 01:20

Kültür ve sanatın adresi Yenimahalle

Yenimahalle Belediyesi düzenlediği kültürel ve sanatsal faaliyetlerle Ankara genelinde adından söz ettiriyor. Yenimahalle Belediyesi’nin son sürprizi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda sahne alacak Candan Erçetin, Yavuz Bingöl ve Volkan Konak olacak.

Kültür ve sanatın adresi Yenimahalle

Belediye hizmetlerini yerine getiren Yaşar, bunun yanı sıra gerçekleştirdiği sanatsal ve kültürel faaliyetlerle de Yenimahallelilere kulak veriyor. Başkan Yaşar, vatandaşın kendisinden boş vakit değil hoş vakit geçirmek isteği olduğunu söyledi. Geride bıraktığımız beş ay içerisinde birbirinden ünlü sanatçıların sahne aldığı 10 konser, Yenimahalle, Demetevler, Çayyolu, Batıkent ve Şentepe’de gerçekleştirilen açık hava sinema günleri, anneler günü, babalar günü gibi özel günlerde düzenlenen etkinlikler, resmi bayramlarda vatandaşa yaşatılan coşku, açılan meslek edindirme ve hobi kursları, büyük ve küçüklere yönelik tiyatro gösterileri ve vatandaşları bir araya getiren şenlikler Yenimahalle’yi kültür ve sanatın adresi haline getirdi.

Yıldızlar geçidi

Belediyenin düzenlemiş olduğu faaliyetlerden Yenimahalle’de oturan herkesin yararlanabilmesi için konserleri Yenimahalle’nin çeşitli semtlerinde organize ettiren Yaşar, ‘Konser takvimini ve yerlerini hazırlarken tek bir semtte yapmamaya dikkat ettik. Bunun sebebi Yenimahalle’nin çeşitli semtlerinde oturan vatandaşlarımız tamamına ulaşmaktır. Tatile gidemeyen bir sürü vatandaşımız var. Biz bu vatandaşlarımızı, kendilerini biran olsun tatil havasına hissetmelerini istiyoruz’ dedi.

Sanatçıların uğrak yeri haline gelen Yenimahalle Edip Akbayram, Onur Akın, Sabahat Akkiraz, Suavi, Moğollar, Mustafa Özarslan, Gülay ve Oğuz Aksaç gibi birbirinden ünlü sanatçıları ağırladı.

Sinema keyfi

Yenimahallelilerin sıcak yaz akşamlarını eğlenerek geçirebilmeleri için belediyenin düzenlemiş olduğu açık hava sinemaları yoğun bir ilgiyle karşılandı. Halkın gönlünde taht kurmuş ‘Selvi boylum al yazmalım’ filmi gibi klasik türk filmlerinin yanı sıra ‘Devrim arabaları’ gibi yeni dönem türk filmleri de gösterime sunuldu. Sinemanın yanı sıra 7’den 70’e bütün vatandaşların beğenisini kazanan tiyatro gösterileri düzenleyen belediye Yenimahallelinin yaz aylarını doyasıya eğlenmelerini sağladı.

Şenlik ve kermes

Vatandaşın hoş vakit geçirebilmeleri için ara vermeden çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Yaşar, düzenledikleri sergi, kermes, şölen ve şenliklerin büyük bir coşkuyla geçtiğini söyledi. Geçtiğimiz zamanlarda düzenledikleri resim, müzik, tiyatro şenliği ve uçurtma şenliğinden bahseden Yaşar; ‘Belediyemizce düzenlediğimiz bu faaliyetlere katılım çok fazla oluyor. Çoluk çocuk demeden bütün vatandaşlarımız bu faaliyetlerimize katılarak uçurtmalarını uçuruyor, resimlerini yapıyor, müzik dinliyor ve dans ediyor. Eğlenmek vatandaşlarımızın hakkı ve bizim yaptığımızda insanlarımızı eğlendirmek, onlara hoş vakit geçirtmek’ dedi.

Özel günleri unutulmadı

Bayrağı devraldıkları günden bugüne hiçbir özel günü atlamayan Yenimahalle Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı başta olmak üzere Anneler Günü’nü, Babalar Günü, Eczacılık Günü’nü coşkuyla kutladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı Edip Akbayram’ın sahne almasıyla kutlanırken, Anneler ve Babalar Günlerinde de huzurevleri ve yaşlı dayanışma dernekleri ziyaret edilerek yaşlıların sıkıntıları dinlendi.

29 Ekim müjdesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına damga vurmaya hazırlandıklarını belirten Yaşar, ‘Kutlamayla ilgili çalışmalarımız hala devam ediyor. Yenimahalle’de kuracağımız dev sahnelerde Candan Erçetin, Yavuz Bingöl ve Volkan Konak’lı bir hafta müzik ziyafeti sunacağız. Böyle özel ve anlamlı günlerin unutulmaması ve her sene daha da ihtişamlı kutlamalara yer verilmesi gerekiyor’ dedi.

 
Keçiören’de ulusal Ramazan etkinlikleri
 
Kuyumcuları bile şaşırtan şebeke
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Keçiören’de ulusal Ramazan etkinlikleri
Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında, ‘’Bosna-Hersek ...
Gökçek’ten 7. Cadde çıkışı
Bahçelievler 7. Cadde’nin içkili bölge ilan edilip edilmemesiyle ilgili ...
Sucuk Genelgesi
Art arda genelgeleriyle gündeme gelen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, ...
 
Tunalı trafiğe kapatılsın
Başkent gündemi kentin önemli caddelerinden Bahçelievler 7. Cadde’nin ...
Hırsızlık zanlıları suçüstü yakalandı
Polis, bazı süpermarketin kasalarının soyulması üzerine harekete geçti. ...
Diş hekimlerinin mezuniyet balosu
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet gecesinde bol ...
 
Ünlüler trafik için uyaracak
Sanat, spor ve siyaset dünyasından farklı simalar, toplumun trafik bilincini ...
Sağlık çalışanları için alo şiddet hattı
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, Ankara Tabip Odası’nı harekete geçirdi. ...
Hamamönü’ne vekil ilgisi
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, Altındağ ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri