Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Şubat 2011 Çarşamba - 10:43

Köy köy gezip organik meyveyi anlatıyorlar

Dünyada organik meyve suyu üreten üç fabrikadan biri olduklarını belirten Elite Naturel’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşmekaya, “Yılın altı ayı köylerde seminer verip, organik meyveyi anlatıyoruz” dedi.

Köy köy gezip organik meyveyi anlatıyorlar

Dünyadaki organik meyve suyu üreten üç firmadan biri olan Elite Naturel’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Eşmekaya, “Taze meyve senede bir ay bulunuyor. Bir ayda 12, hatta 15 aylık ihtiyacımızı almak, suyunu sıkıp muhafaza etmek zorundayız. Bu, büyük bir yer ve finansman yükü getiriyor. Bu sebeple kimse bu işi yapmıyor. Dünyada bizim gibi çalışan sekiz fabrika vardı. Şu an üç fabrika var” dedi. 
Organik meyve bulmakta zorluk çektiklerini belirten Eşmekaya, “Her sene yeni üreticileri devreye sokuyoruz. Buna rağmen yeterince ürün bulamıyoruz. Yılın altı ayı köylerde seminer verip, organik meyveyi anlatıyoruz. Buna yönelik özendirici bir çalışma yok. Devletin haksız rekabeti önlemesi gerekiyor” diye konuştu. Organik meyve üretmenin titizlik isteyen bir iş olduğunu belirten Eşmekaya, şunları söyledi:
“1975 yılından bu yana içecek sektöründeyiz. 1998 yılından bu yana ise modern teknolojiyle, yüzde 100 doğal, katkısız meyve suları üretiyoruz. Yıllar önce insan sağlığına faydalı bir iş yapmak istedik ve yurt çapında araştırmalar yapmaya başladık.

Üç yıl boyunca titiz kontroller

Ziraat mühendisi arkadaşlarımız üreticilerle görüştü. Üreticiler bize uygun şartlarda meyve ürettiklerinde rekoltenin düşeceğini, bir dönümden bir ton yerine 600 kilo ürün alınacağını ve zarar edeceklerini söylediler. 600 kilo ürün çıksa da bir ton parası ödeyeceğimizi, gerekirse organik gübre ve tarım ilacı verebileceğimizi, onları destekleyeceğimizi belirttik. Kabul edenlerle sözleşme imzaladık. Tarım Bakanlığı’na akredite olmuş bir Alman kuruluşuyla anlaşma yaptık. Toprağın, yaprak ve ürünlerin kontrol edilmesini istedik. Tüm bunlar temiz çıktı. Sertifika alabilmemiz için üç yıl boyunca aynı kontroller yapıldı.  Piyasada yüzde yüz meyve suyu ya da doğal adı altında pek çok meyve suyu var. İçindekiler kısmını okuduğunuzda pek çok madde olduğunu görüyorsunuz. Tüketicinin 
bilinçli olması gerekiyor. Kullandıkları meyvelerde tarım ilacı, hormon ve kimyevi gübre var. İnsanları yanıltıyorlar. Bu karmaşayı ortadan kaldırmak gerekiyor.

Yurt dışında eczanelerde satılıyor

Konsantreyi 8-10 defa sulandırıp meyve suyu haline getiriyorlar. Tekrar sulandırıp, şeker, aroma gibi maddeler ilave ediyorlar.
Türkiye’nin dört bir yanında 5 bin üreticimiz ve 22 çeşit ürünümüz var. Yüzde yüz doğal ve sertifikalı organik nar, üzüm, karadut, elma, armut, ayva, kavun suyu, bebek ve çocuklara yönelik karışık organik meyve suları, otantik gül şerbeti ve meyve çekirdek ekstraktları bu ürünlerden bazıları. Yurt dışında
ABD, Kanada, Avustralya, Japonya, İngiltere, Almanya, İsviçre, Avusturya, Dubai, Çin, Kore, Hong Kong ve Kıbrıs pazarlarında yer alıyoruz.

Anneler iyi niyetli meyve kanserojen

ÜZERİNDE durduğumuz en önemli konu, bebekler ve çocuklar. Anneler iyi niyetle manavdan ya da marketten meyve alıp sıkarak çocuklarına içiriyor. Fakat bu meyvelerde hormon, tarım ilacı gibi maddeler var. Bunlar kanserojen madde içeriyor. Bu meyve suları organik ve kontrollü olmadığından, yeni nesil büyük risk altında. Bu sebeple, altı aydan sonraki bebekler ve çocuklar için özel olarak Bambini adlı meyve suyunu ürettik. Organik nar, üzüm, elma suyu karışımı ile elma, armut ve muz karışımlarından oluşan bu meyve sularında A,B1,B2,B3,C ve E vitaminleri bulunuyor.
Okul çocuklarının beslenme çantalarına meyveli ya da aromalı içecekler konduğunu görüyoruz. Anneler, çocuklarına kontrollü meyvelerden yapılmış meyve suyu içirmeli. Kendileri organik meyve temin edebiliyorlarsa, bunu sıkarak da içirebilirler.

 
2 bin 16 öğretmen çocuğunun bursu iptal edildi
 
Buğday stoklarının artırılmasına fırıncı desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp ülkeden yeni geldiler
Kırıkkale’de bulunan ve dünya genelinde bir vatana sahip olmayan kişi ...
Kentsel dönüşüme itiraz!
Polatlı Belediyesi tarafından yapılması planlanan ‘Yenimahalle Kentsel ...
Tecavüz sanığı tutuklanmadı
Geçen yıl kaçırdıkları üniversite öğrencisi kıza tecavüzden yargılanan ...
 
18 yaralı, 1 ölü, 133 gözaltı
Ankara Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki 7 merkez, 18 dış ilçe ...
Kadın için bagaj, gardırop
Kadın sürücülerin satın alacakları otomobilden beklentileri erkeklerden ...
Ankara'da evlenmeyen kalmasın
Ankara’da bir düğün organizasyon firması, içerisinde davetiye, gelin arabasının ...
 
Gümrükten araç satışı
Ankara İşletme Bölge Müdürlüğü Ergazi İşletme Şube Müdürlüğü, çeşitli ...
Hat gerginliği
Başkent’te halk otobüsçüleri ile dolmuşçular arasında hat gerginliği yaşandı.
Başkent zirveye yaklaştı
Ankara’nın bilişim ve lojistik alanlarında önemli aşamalar kaydettiğini ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri