Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ağustos 2010 Çarşamba - 06:39

Kadın girişimciye ihtiyaç var

TOBB Başkanı, Cumhuriyet dönemi boyunca 1 milyon 220 bin tane erkek girişimci olduğunu belirterek, “Eğer 1 milyon 220 bin de kadın girişimcimiz olsaydı, bugün daha farklı noktada olurduk. İşsizlik meselesini konuşmuyor olurduk” dedi.

Kadın girişimciye ihtiyaç var

TÜRKİYE’nin nüfusunun yarısının kadın olduğunu, 36 milyon erkekten 1 milyon 220 bin tane girişimci, 36 milyon kadından da 70 girişimci çıktığını ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “İsraf haramdır diyen bir kültürden yetiştik. Hem bir taraftan ‘İsraf haramdır’ diyeceksin, hem de  nüfusunun yarısını görmeyeceksin. Ondan sonra da zenginleşeceğim diye çabalayacaksın. Eğer zenginleşeceksen, kadınların da girişimcilik noktasında ön plana çıkmasını sağlayacaksın. Başka yolumuz yok.”
Ekonomik büyüme
Kadın ve genç girişimcilerden, gençlere ve özellikle genç kızlara rol model olmalarını isteyen Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Gerek medya yoluyla gerek her türlü aktivitede rol alarak, genç kızlarımızın girişimci olmalarını heveslendiriyor olmamız lazım. Birileri rol model olarak ortaya çıkacak ki insanlar onu takip etsin.” Türkiye’nin yapması gereken en önemli şeylerin başında ekonomik büyümenin olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Zenginlik demek, mutluluk demek, refah demek, işsizliği çözmek demektir” diye konuştu.

Her işi yaparım diyorlar

Hisarcıklıoğlu, kriz çıkışında da Türkiye’nin 2010 yılı ilk çeyreğinde dünyada en hızlı büyüyen 3. ülke konuma geldiğini belirterek, şöyle konuştu: “Küçüldük ama krizden çıkışımız da aynı hızla oldu. Türkiye’nin büyümesindeki en önemli itici güç, yüzde 64’le iç tüketim. İç tüketimi ayakta tutabildiğimiz sürece Türkiye ekonomisi hızla büyüyor, bu çok önemli.” Kendisine iş için yüzlerce başvuru olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “‘Ne iş yaparsın?’ diyorum, ‘Her işi yaparım’ diyor. Demek ki hiçbir işi yapmazlar. Okutuyoruz ama hiçbir konuda kolunda altın bileziği olmayan insanlar yetiştiriyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunlarından birisi mesleksizlik” dedi.

En büyük tehlike işsizlik

GENÇ Girişim ve Yönetişim Birliği (GGYB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özbek ise, Türkiye için en büyük tehlike ve tehdidin işsizlik olduğunu söyledi. Özbek, ”Genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25. Bu rakam tek hanelere inmedikçe Türkiye’nin sıkıntıları bitmez. Bu işsizlik rakamları Türkiye için hep farklı bir sorunu gündeme taşır” dedi.
Çözüme sıra gelmedi
Türkiye’de 7 milyon gencin işsiz olduğuna dikkat çeken Özbek, her yıl 800 bine yakın gencin bu rakamın üstüne eklendiğini vurguladı. Bu işsizlik rakamlarının çok büyük bir sorunu beraberinde taşıdığını kaydeden Özbek, “Türk ekonomisi bugünkü haliyle bu sorunu çözemez. Yatırım şart, üretim şart. İşsizliğin tek ilacı yatırım ve üretim. Ancak bu sorunu çözmek için gündem bir türlü boşalmıyor. Sıra buna gelmiyor. Oysa bütün sorunların temelinde yatan işsizlik problemi” dedi. Özbek, şunları söyledi: “7 milyon gencimizin evinde her gün sıkıntı var. Her an patlamaya hazır 7 milyonluk kitle ile yaşıyoruz. Hep ortaya çıkan sorunlarla uğraşmaktan, onları çözmeye çalışmaktan gerçek nedenleri bulmaya sıra gelmedi. Bugün yaşadığımız tüm üzücü ve yıkıcı olayların arkasında bu gençlerimize sahip çıkmamız yatıyor.”

 
Hayvan döğüşü yasaklansın!
 
İnşaat sektörüne özel teşvik verilsin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hayvan döğüşü yasaklansın!
Hayvan haklarını savunan sivil toplum örgütleri, Katalanların yüzyıllardır ...
Çanta patlamadan sahibini buldu
Kırıkkale’de bir bankın yanındaki sahipsiz çanta çevrede panik yaşanmasına neden oldu.
Hırsızlıkları önleyecek yeni yazılım
Bilişim Güvenliği ve Bilişim Suçlarına Karşı Mücadele Derneği yaptığı ...
 
Kentsel yıkım projesi
Ankara Tabip Odası, Yıkım Tehdidinin Dikmen Vadisi Halkı Üzerindeki Ruhsal ...
Bilim ve sanata yolculuk
Çankaya Belediyesinin düzenlediği ve Tübitak’ın onayladığı “Küçük Kara ...
Bu açığı bu atama kapatır mı?
31 bin öğretmen atanacağı habeleri EĞİTİM-SEN’i tatmin etmedi. 142 bin ...
 
Yollarda maganda terörü
Karayollarında kazaların önlenmesinde büyük önem taşıyan, sürücülere kılavuz ...
Çeşit çeşit eylem
Çeşitli sivil toplum örgütleri ile İşçi Partisi (İP) Ankara İl Örgütü ...
Fırsat eşitliği istiyorlar
Uluslararası Engelliler Derneği (UED) Başkanı İsmail Türker, engellilerin ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri