Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
15 Haziran 2010 Salı - 05:59

İnanılmaz ilgi görüyorlar

Yolda yürürken gürültülü sesi ve ihtişamlı görüntüsüyle yanınızdan geçen bir Harley Davidson motora ilgiyle bakmamak mümkün değil. Peki ya bu motorun üstündeki bir erkek değil de kadın olursa. O zaman biraz şaşırır ve daha büyük bir ilgi gösterirsiniz.

İnanılmaz ilgi görüyorlar

Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen Ankaralı kadın Harleyciler, hem cinslerinden farklı olarak daha özgür yaşamayı tercih ederken, iri motorları bir kadının da rahatlıkla kullanabileceğini gösteriyorlar.

Önce hayranlık olarak başladı

Gürültülü sesleri ve ihtişamlı görüntüleriyle Harley Davidson motorlar, tüm dünyada milyonlarca kişinin rüyalarını süslüyor. İsmi artık efsaneler arasına giren Harley’in başkentte de çok sayıda tutkunu var. Harley Owners Grup (HOG), adıyla bir araya gelen Ankaralı Harleyciler, havaların ısınmasıyla birlikte grup olarak doğa gezileri düzenliyor. Çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu grubun en dikkat çeken isimleri ise tabiî ki kadınlar. Sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen kadın Harleyciler, kullanmak için biraz güç ve cesaret isteyen iri motorları, erkeklere rakip olacak kadar ustalıkla kullanıyor. Aydan Özden, İcden Özkazanç, Hanzade Erdil ve Sevda Davudoğlu için Harley, önce hayranlık olarak başladı, sonra da tutkuya dönüştü.

Harley bir gezi motoru

HOG Ankara Başkanı Yavuz Özden’in eşi Aydan Özden, ilk motoru 1998 yılında aldığını ifade etti. Ankara’nın ilk Harley Davidson mağazasının sahibi Emre Erdil’in sayesinde bu motorla tanıştığının altını çizen Özden, eşinin Kasım ayında çıkacakları ve evliliklerinin 30. yılını kutlayacakları Mısır tatilinde kendisine motor hediye edeceğini söyledi. Harley sürmenin, diğer motorlardan farklı olduğunun altını çizen Özden, Harley’in bir sürat motoru olmadığını, gezi motoru olduğunu anlattı. “Çok keyifli, kendinizi özgür hissediyorsunuz. Temiz, hür bir dünyayla iç içeyiz. Bir tişört ve kotla yola çıkıyoruz” diyen Aydan Özden, Harley motorlara hiçbir zaman tek başına binmediklerini ifade etti. Özden, sözlerini şöyle sürdürdü; “Amaç birlikte gezmek ve eğlenmek. 15-20 motor bir araya geliriz ve gezi yaparız. Harley bir gezi motoru ve sosyal amaçlı. Bir Harleyciyi sadece gruptan ayrılıp evine giderken yalnız görebilirsiniz.”

Ankara’nın ilk Harleyci kadını

İlk motorunu 10 yıl önce alan Sevda Davudoğlu, eşine de ilham kaynağı olmuş. Kendisini “Ankara’nın ilk Harleyci kadını” olarak tanıtan Davudoğlu, motorlara hayranlıkla bakarken, bir Harley sahibi olmak istemiş. Kadın motorcu olmanın çok farklı olduğunu dile getiren Davudoğlu, trafikte özellikle erkek sürücülerin kendilerine büyük ilgi gösterdiğini belirterek, motor kullanmayı “Çok farklı ve özgür bir duygu” şeklinde ifade ediyor. Yazın grup olarak gezilere çıktıklarını, kışında çeşitli parti ve davetlerde bir araya geldiklerini belirten İcden Özkazanç, Harleyci olmanın bir kültür olduğunu ifade etti. “Too Late” isimli orkestralarından söz eden Özkazanç, Ankaralı Harleycileri İzmir ve İstanbul’dan ayıran en büyük farkın, samimi arkadaşlık ve tek bir grup olduğunu anlattı.

Harleyci olmak bir yaşam biçimi

Motora binilmeyen zamanlarda da Harleyci olarak kalınması gerektiğini dile getiren Hanzade Erdil ise Harleyci olmanın bir yaşam biçimi olduğunu, bu tarz giyinmenin ve bu şekilde yaşamanın kendine güven, medeni cesaret ve kendi ayakları üzerinde durabilmenin göstergesi olduğunu belirtti.

Ön yargı

Dört Harleyci kadın, bu kültürde statünün olmadığını, herkesin özgür ve dilediği gibi yaşadığını anlattı. Harleycilerin, sefil insanlar olarak algılandığını belirten kadınlar, bu ön yargının çok yanlış olduğunu, aksine Harley sahibi insanların belirli bir kariyere sahip olduğunu söylediler.

 
Kızlar tekme ve yumruklarını konuşturdu
 
Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halk değil, Büyükşehir atamalı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel yönetimlerde uyumlu bir ...
Ankara müşterisi çok farklı
Başkent müşterisinin yeni deneyimlere eçılmaya başladığını belirten Beymen ...
F klavye milli klavye
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Hem dilimizi, hem klavyemizi ...
 
Yangın korkuttu
Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi yakınında bir inşaat alanında çıkan ...
ATO'dan Bilişim Vadisi Projesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu’nun ...
Metroyu Bakanlık tamamlayacak
Yarım kalan metro ve hafif raylı sistem inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı ...
 
Polatlı'da selzedelere yardım
Polatlı'da Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin başkanlığında toplanan Sosyal ...
Melih Gökçek'in avukatına arama
Seyfi Oktay'ın da gözaltına alındığı son Ergenekon dalgasına takılanlar ...
Ankara'ya kedili logo
Dünyada amblemi bulunmayan tek başkent olan Ankara’da, Büyükşehir Belediye ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri