Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
4 Ekim 2010 Pazartesi - 09:44

Güvercinli bina gençlerin

Yıllar boyu Türk siyaset sahnesinde önemli yer tutan CHP’nin Çevre Sokak’taki tarihi binası şimdi parti okulu oluyor. Odalarında, koridorlarında Bülent Ecevit’ten İsmail Cem’e birçok unutulmaz ismin siyaset yaptığı “Güvercinli bina”, şimdi de gençlerin siyasete atılmadaki ilk adımlarına sahne olacak.

Güvercinli bina gençlerin

ODALARINDA, koridorlarında Bülent Ecevit’ten İsmail Cem’e birçok unutulmaz ismin siyaset yaptığı “Güvercinli bina”, şimdi de gençlerin siyasete atılmadaki ilk adımlarına sahne olacak. Parti binası baştan aşağı yenilenecek ancak parti meclisi salonunun tarihi dokusu korunacak.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Umut Tunç, yakın zamanda faaliyete geçmesi planlanan “Parti Okulu”nun detaylarını Çevre Sokak’taki binada Ankara Hürriyet’e anlattı. Tunç, “Geleceğin siyasi kadroları en iyi biçimde buradan yetişecek” dedi.

Bir hayali gerçekleştirdik

Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Genel Başkanlıklarının yanı sıra Bilim Kültür Platformu Başkanlığı’nın da buraya taşınacağını ifade eden Tunç, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımızın ve Genel Sekreterimizin desteğiyle bu hayali gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Genel merkezde derslikler, konferans salonları, kütüphaneler kurularak, partinin gençleri ve kadınları eğitilecek.

Türkiye’ye yayılacağız

Gençliğin daha aktif, daha dinamik, daha ideolojiye dayanan bir temelde ilerlemesini istiyoruz. Tam bağımsız Türkiye inancıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak, bu ülkeye sahip çıkacağız. Bu ülke için mücadele edeceğiz ve burada da aldığımız eğitimler doğrultusunda bütün Türkiye’ye yayılacağız.”

1980 darbesinin yarattığı ortamın gençlerin siyasetten uzaklaşmasına neden olduğunu ifade eden Tunç, şöyle devam etti: “Görüyoruz bu referandumdan sonra da 12 Eylül darbesini gerçekleştirenler hala ellerini kollarını sallayarak geziyorlar.

Daha eğitimli bir temel

Kokteyllerde orada burada gözüküyorlar. Bu darbenin sonucunda gençler maalesef politikadan uzak durdular. O dönemde anneleri babaları politikada aktiftiler. İşkencelerden geçirildiler. Biz de toplumsal farkındalığı artırmak için eğitim toplantıları düzenleyeceğiz. Türkiye’nin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşacağız. Burada da kadınlar ve gençler olarak CHP’yi iktidarı taşıyacak iki önemli unsur olarak görüyoruz. Burada eğitim alanlar kendi gruplarında örgütlenecekler ve eğitimlere oralarda devam edecekler. Her mahallede üç genç temsilcisi projesini hayata geçirdik. Bu gençleri eğitmek ve onlarla birlikte daha eğitimli bir yolda ilerlemek için bu yapıda olacağız.

Baykal’ın odası belirsiz

TARİHİ binada yapılacak tadilat sonrasında ilk üç kat Kadın Kolları ile Bilim Kültür ve Yönetim Platformu’na ait olacak. Dördüncü katta ise Gençlik Kolları çalışacak. Ancak, yıllarca CHP genel başkanlarının odasının bulunduğu 5’inci katın ise nasıl kullanılacağına henüz karar verilmedi. Bülent Ecevit’in de CHP Genel Başkanlığı döneminde bu odada oturduğu belirtilirken, 5’inci katı son olarak Deniz Baykal kullanmıştı.

Üniversiteliye teras kafe

GENÇLİK Kolları katında üniversite temsilcilerinin de bulunacağını belirten Tunç, “Üniversite öğrencileri, burada dergisini, kitabını okuyacak. Teras katında üniversite öğrencileri için bir kafe düşünülüyor” dedi.

 
Eksiklik modern fuar alanı!
 
Tosca hayatımın dönüm noktasıdır
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eksiklik modern fuar alanı!
Ankara Sanayi Odası ve Forum Fuar işbirliğiyle düzenlenen Ankara Sanayi ...
Dünyanın en uzunu ABD’de radyo terapi
“Dünyanın En Uzun Adamı” unvanını 246.5 santimetre boyuyla kazanan Mardinli ...
Öğrencilerin formasyon isyanı
Formasyon eğitimi hakları ellerinden alınan üniversite öğrencileri, YÖK ...
 
Sağlığın hiçe sayıldığını gösteren kare
Topraklık Semti’ndeki bir gecekondudan gelen kötü kokunun ihbar edilmesi ...
Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi açıldı
Gazi Üniversitesi (G.Ü) Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, Ankara’nın Polatlı ilçesinde törenle açıldı.
Aşçılara Japon mutfağı eğitimi
Japon aşçı Masahiro Kurisu ve Motoi Kurusi, “2010 Türkiye’de Japon Yılı” ...
 
Alkol kişinin en büyük düşmanı
Ankara'da sabaha karşı alkollü bayan sürücü aracıyla takla attı. Kazada, sürücü bayan yaralandı.
Küçük yaşta evlilik büyük geliyor
Uçan Süperge “Küçük yaşta evlilik büyük geliyor” sloganından yola çıktı ...
ASKİ tasarrufa gitti
ASKİ, son iki yılda, su dağıtım pompalarını elektrik tüketiminde uygulanan ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri