Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>GÜNDEM
18 Mayıs 2010 Salı - 07:34

Gündem, bitmeyen metro

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı “Metroyu Hükümet yapacak” açıklaması Başkent gündemine bomba gibi düştü. Ankara için umut verici bu haberi muhalefet de desteklerken, muhalefetin hedefinde yine Başkan Gökçek vardı.

Gündem, bitmeyen metro

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım’ın yaptığı “Metroyu Hükümet yapacak” açıklaması Başkent gündemine bomba gibi düştü. Ankara için umut verici bu haberi muhalefet de desteklerken, hedefte yine Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek vardı.

Büyükşehir Belediye Meclisi AKP Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz, “İster Hükümet isterse belediye yapsın Ankara için iyi olacak” dedi. CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak, “Bakanın açıklaması Gökçek’in metro projesinin iflasının itirafıdır” derken MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz, “Metronun bitirilememesinin mağduru vatandaş. Madem iktidar el atacaktı sekiz yıldır iktidardalar. Neden bugünü beklediler” dedi.
İşte Bakan Yıldırım’ın “Metroyu belediye değil, biz yapacağız” açıklamasına Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki üç partinin temsilcilerinden tepkiler:

AKP Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz: Ankara için iyi olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin gelirleri sınırlı. Metro gibi büyük yatırımları belediyenin yapması pek mümkün görünmüyor. Şehri ilgilendiren büyük yatırımlara merkezi hükümetin el atmasını olumlu görüyorum. İster Hükümet isterse belediye yapsın Ankara’nın trafiği ve ulaşımı için büyük katkı sağlayacak.”

CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak: Yıllardır metronun Gökçek’in elinde çöktüğünü söylüyoruz. Bugün Sayın Bakan’ın bu açıklamaları da çöküşün itirafıdır. Ortada somut bir durum var, o da Büyükşehir Belediyesi metroyu yapamadı, yapamayacak. Bu resmi kaynakların en üst düzeyinden tescillendi. Sayın Bakan’ın “Metronun yarısı bile bitirilemedi” açıklaması da durumun vahametini gözler önüne seriyor. Temennimiz bir an önce bitirilmesi.”

MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz: Metro inşaatlarının yılan hikayesine döndüğü bir gerçektir. Burada dikkat çekilecek nokta belediyenin faaliyet raporlarlarında ve kesin hesaplarında EGO’dan belediyenin 121 milyon TL zararı olduğunu görüyoruz. Bu otobüs işletmesinden kaynaklanıyor. ANKARAY ve metro hatları 2009’u karla kapadı. O kar da eklenince 85 milyon TL zarar görünüyor. Mevcut metro inşaatları maalesef çürümeye terk edildi. Her şeye kaynak bulunuyor ama bir türlü metroya kaynak bulunamadı. Madem iktidar yapacaktı zamanında yapılmalıydı. Belki o zaman metro inşaatları çürümeye terk edilmezdi.

GÜLEKEN: BAKANLIK BİLE DAYANAMADI

YILLARDIR bitirilemeyen metro projesini yıllardır sert bir biçimde eleştiren CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Çankaya Belediye Meclisi Başkan Vekili Fazıl Güleken, “16 yıldır Ankara’ya metro yapacağım deyip bir metre metro yapamayan Gökçek’in halkı kandırmasına Bakanlık bile dayanamadı. Ancak Bakanlık da süre vermedi. Temennimiz bir an önce kaynak aktarılması yönünde” dedi. Güleken eleştirilerini şöyle sürdürdü:
“16 senedir Ankara halkı metro konusunda açıkça kandırılıyor, yanıltılıyor. Sayın Gökçek 16 yıldır Ankara’ya metro yapacağız diyor. Bitmeyen metroya, ‘Hayırlı olsun’ pankartları asıyor. Şu ana kadar metro ve hafif raylı sistemin çoktan devreye girmesi lazımdı. Gelinen noktada Bir metre metro açamadılar. Bu beceriksizliği kınıyoruz. Sayın Bakan, ‘Hükümet yapacak’ dese de bir tarih vermiyor. Hangi kaynakla yapılacak o da belli değil.”

 
Geçen yıl bakanlar, bu yıl alıyor
 
Başkent'te şampiyona kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geçen yıl bakanlar, bu yıl alıyor
Türkiye tarihi açısından büyük bir felaket olan Sivas katliamının utancının ...
“Hafriyat, moloz istemiyoruz”
İmrahor Mahallesi sakinleri, mahallelerine çöp ve hafriyat dökülmesini ...
Ankara’da sulh ceza mahkemeleri isyanı
Başkent Adliyesi’nde bulunan her sulh ceza mahkemesinde yılbaşından bu ...
 
İşyçi emeklilerine dilekçe uyarısı
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Kazım Ergül, emeklileri ...
Çubuk Belediyesi sözleşme imzaladı
Çubuk Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 224 işçiyi kapsayan ...
Ankaralıyız, Ankara'ya has 'keçi'den mahrumuz
Polatlı’yı ‘Ankara Keçisi Yetiştirme Merkezi’ haline dönüştürmeyi hedeflediklerini ...
 
Finans sorununa hükümetten çözüm
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, finans problemini gerekçe ...
Hızlı Tren metroya bağlanacak
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı yapımı ...
Gökçek, Elmadağ'ı ziyaret etti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Elmadağ Belediye Başkanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri