Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Mayıs 2011 Çarşamba - 10:58

Gri Ankara tarihe gömülecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek merakla beklenen üç dev projenin ipuçlarını verdi. Gökçek, “Yeşillendirerek değiştirdiğimiz bozkır Ankara algısının ardından, yeni projelerimizle gri Ankara’yı tarihe gömeceğiz” dedi.

Gri Ankara tarihe gömülecek

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek önümüzdeki günlerde açıklayacağı Kızılay projesiyle ilgili ipuçlarını ve Ankara genelindeki son planlamalarını anlattı.

Kent merkezinde köklü bir değişimin startını verdiklerini ve önümüzdeki günlerde bir dizi tanıtım toplantısıyla projeleri Ankara’ya açıklayacaklarını söyleyen Gökçek, “Ankara’yı Türkiye’nin en ışıl ışıl ve parlayan kenti haline getireceğiz. Kızılay fibrobetonla yapılacak bina kaplamalarıyla tarihi bir görünüme bürünecek. Kızılay çehresi en geç 2012 sonunda değişmiş olacak” dedi.

Kentin ışıklandırılması ve Kızılay projesinin yanı sıra dünyada eşine az rastlanır su ve ışık gösterilerinin yapılacağı sistemi Gençlik Parkı’na bu yaz kurmayı hedeflediklerini söyleyen Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

Suların dansı

“Önümüzdeki günlerde üç dev projemizin de detaylarını açıklayacağız. Birincisi Ankara’yı Türkiye’nin en ışıl ışıl, parlayan kenti yapacağız. Bunun için çok özel aydınlatmalar yapacağız. İkincisi Kızılay’ın çehresini değiştireceğiz. Tüm binalar fibrobetonla kaplanacak ve Kızılay tarihi bir görünüme bürünecek. Geniş kapsamlı bir Kızılay projesini hayata geçireceğiz. Bina kaplamalarını bu sene içerisinde başlatıp 2012 sonuna kadar da tamamlamayı hedefliyoruz.
Üçüncü projemiz Gençlik Parkı’nda. Dünya’da eşine az rastlanır bir ses ve su gösterisine hazırlanıyoruz. Suların Dansı’nı Ankaralılara inşallah Ağustos ayında izleteceğiz. Bu konuda Gençlik Parkı’nda bir anket yapmıştık. Vatandaşımızın yüzde 67’si bu projeye, ‘Evet’ dedi ve biz de çalışmalara başladık. 4-5 milyon TL civarında fiyat çıkacağını tahmin ediyorum. İhalesine bugünlerde çıkacağız.”

Görüntüyü bozanı yıkacağız

GÖREV sürem boyunca bozkır Ankara’nın imajını, Ankara’yı Türkiye’nin en yeşil kenti yaparak değiştirdik. Şimdi de ‘Gri Ankara’ algısını tarihe gömeceğiz. İnsanlar arabalarına atlayıp sırf o binaların güzelliklerini, kentin aydınlatmaların görmek için gezecekler.”
“Bu 
Ankara’nın çılgın projesi mi?” sorusuna Gökçek şu yanıtı verdi:
“Ben çılgın tabirini kullanmıyorum. O 
İstanbul’un sloganı oldu. Bu Ankara’nın prestij projesi olacak. Ankara’nın siluetini değiştirmeye yönelik en büyük proje. Bu projelerin devamında Ankara’nın başta Ulus’ta olmak üzere güzel ve tarihi görüntüsünü gölgeleyen ne kadar bina varsa yıkacağız” dedi.

Altındağ’da laleler açtı

ALTINDAĞ, pek çok noktasına dikilen rengarenk lalelerle bahar havasına büründü. Altındağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez bölgeye 100 bin adet lale dikildi.

Altındağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Özer Pınartaş, lale soğanlarının bu yıl ilk kez dikildiğini ve çok büyük ilgi gördüğünü söyledi. Önümüzdeki yıllarda bu sayısının artacağını ve dikim alanının genişleyeceğini söyleyen Pınartaş, “Bu yıl diktiğimiz lale soğanlarının gördüğü büyük ilgi ve lalelerin ihtişamı nedeniyle, önümüzdeki yıl 500 bin adet dikim yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise lalelerin gösterişli görünümünün Altındağ’ı daha da güzelleştirdiğini söyledi. Bu yıl belediye ve çevresi, Hamamönü, Sanat Sokağı, Sarıkadı Sokak, Ulucanlar, Köroğlu, Kosova ve Deniz Feneri parklarında dikim yapıldığını söyleyen Tiryaki, “Bu kadarı bile çok büyük ilgi görmeye yetti. Altındağ bir anda rengarenk oldu. Önümüzdeki yıl tüm parklarımıza lale soğanı dikeceğiz” dedi. 

 
Ankara sanayinin de başkenti olabilir
 
BAKKALA silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara sanayinin de başkenti olabilir
ANADOLU Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve ...
Bakan'dan ölçülü harcama yapın uyarısı
Devlet Bakanı Ali Babacan, alışveriş merkezlerinde esnafı ziyaret etti.Vatandaşlarla ...
Keçiören’de mahalle eğlenceleri başladı
SOSYAL ve kültürel faaliyetlerin yoğunlaşarak devam ettiği Keçiören’de, ...
 
Ödüllü kentler Ankara’da buluşuyor
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden gelen 3 bin çocuğun ...
Ankara'da hava nasıl olacak ?
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun ...
Tarım arazilerini ASKİ sulayacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, ...
 
Fuar alanı netliğe kavuştu
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, fuar alanı konusundaki spekülasyonlara ...
Batıkent'in sorunları masaya yatırıldı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Batıkent muhtarları ile bir ...
Gölbaşı'nın yıldızı parlayacak
ANKARA’nın bugüne kadar Eskişehir Yolu’na doğru alternatifsiz bir şekilde ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri