Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
4 Haziran 2009 Perşembe - 09:12

Genelkurmay fiyatı arttırdı

Başbakan Erdoğan grup toplantısında Genelkurmay’a yüklendi: Mayın temizleme konusunda NAMSA’nın ismini vermeleri iyi olmadı, ihale fiyatını yükseltmiş oldular. Erdoğan, AKP grubunun basına kapalı bölümünde soruları yanıtlarken, Genelkurmay Sözcüsü Tuğ. Metin Gürak’ın mayın temizleme konusunda NATO kuruluşu olan NAMSA’nın ismini önermesini eleştirdi. “İsim vermek doğru olmadı. Çünkü isim zikretmek fiyatın yükselmesine neden oluyor” diyen Erdoğan’a AKP’li vekiller, sürecin iyi yönetilmediği, inisiyatifin muhalefete bırakıldığı görüşünü ilettiler. Mayın tasarısının ve bekleyen diğer yasaların süratle çıkması gerektiğini söyleyen Erdoğan vekilleri uyardı: Aksama olursa Meclis yaz tatiline geç girer

Genelkurmay fiyatı arttırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mayın temizleme işinin NATO kuruluşu olan NAMSA’ya verilmesini öneren Genelkurmay’ı “İsim vermek yanlış oldu. İsim zikretmek fiyat yükselmesine neden olur” diye eleştirdi.
Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında mayınla ilgili muhalefetin tutumunu eleştirdi. Toplantının basına kapalı bölümünde ise milletvekillerinin kaygılarını gidermeye çalıştı. Grupta 20 kadar milletvekili söz alarak tasarıyla ilgili Erdoğan’a soru yöneltti.
Milletvekillerinin çoğunluğu AKP Grup ve parti yönetiminin süreci iyi yönetememesinden yakındı. Vekiller, parti yönetiminin tasarıyı Meclis’te yeterince anlatamadıkları gibi kamuoyunu da yeterince bilgilendiremediklerini belirtti. Vekiller, “Meclis’te muhalefetin sesi daha yüksek çıktı. Bizim yöneticilerin sesi duyulmadı” eleştirisinde bulundu.

NAMSA demeleri iyi olmadı

Başbakan Erdoğan da milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Genelkurmay Sözcüsü Tuğgeneral Metin Gürak’ın haftalık bilgilendirme toplantısında “NAMSA temizlesin” açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, “İsim vermeleri doğru olmadı. Çünkü isim vermek fiyatın yükselmesine neden olur” dedi. Erdoğan, grup toplantısının basına açık olan bölümünde ise muhalefete yüklendi. 
Erdoğan şunları söyledi: “Bu tasarıda da konuyu dedikodularla, hayallerle, komplo teorileriyle olmadık yerlere taşıyorlar. Bunlar ihale nedir bilmiyor. ‘Vatana ihanet edildi. Vatan satılıyor. En verimli topraklar İsrail’e peşkeş çekildi. Sınırımızın güvenliği yabancılara teslim edildi.’ Yahu bunu neye dayanarak söylüyorsun? Eğer bir yasa, ihale kanunu ile bunu konuşuyorsan, ihale yapılmadan bunu nasıl söyleyebilirsin? Efendim dünyada İsrail’den başka bu işi yapan yokmuş. Hemen Ostim’e git var mı yok mu gör.

Zihinlerine mayın döşenmiş

Toprak kaybediyor diyenler ne kadar toprak kazandığını farkedemiyor. Sınırdaki mayınlardan önce, zihinlerdeki mayınları temizlememiz gerekiyor.
Bazıları ‘bedava bölge halkına verin’ diyorlar; öyle bir niyetimiz yok. Biz balık tutmayı öğreteceğiz, bedava balık yemeyi değil. Hudut namustur diye bize ders veriyorlar. Hudut korumak artık mayınlarla, dikenli tellerle olmuyor. Hudut komşusu olanlarla ekonomik ve diplomatik ilişkiler kurulduğunda o hudut kendi kendine korunuyor  Biz oradaki halka istihdam sağlayacağız.
‘Mayınlara taş atalım patlatalım’ diyenler de var ‘eşek sürüleriyle temizleyelim’ diyenler de. Bu orijinal fikirler medyada yer alıyor. Muhalefet ve onun değirmenine su taşıyan medya böyle bir ciddi konuyu sulandırıyor. Bir emekli yarbay çıkmış ‘Bana bu kadar tabur versinler ben bu işi çözerim’ diyor. Haddini bil. Şu anda Genelkurmay Başkanı var. Sana ne oluyor, otur oturduğun yerde. Bunlar da emekli olduktan sonra konuşuyor.
Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kanunu hükümlerine göre, hizmet satın almak yöntemiyle bu işi yaptıracak. Eğer bu mümkün olmazsa, altını çizerek bir kez daha ifade ediyorum; sonraki seçeneğe geçilecek. Nedir o seçenek? Arazinin mayınlardan temizlenmesi karşılığında tarımsal faaliyetlerde kullanılması şeklinde ihaleye çıkılmasıdır.”

Milletvekillerine azar
Erdoğan, grup toplantısının basına kapalı bölümünde partili milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına disiplinli bir şekilde katılmayışlarına bağırarak tepki gösterdi. Erdoğan, “Meclise gelmeyen arkadaşlarımızın ne işi var? Söylesinler de bilelim” dedi.

Kürsüyü işgal ettiler
Mayınlı arazilerin temizlenmesine ilişkin düzenlemenin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda dün yine tansiyon yükseldi. Usül tartışması nedeniyle CHP’liler kürsüyü işgal etti.
Muhalefet partileri mayın tasarısına yönelik direnişini, dün de Genel Kurul gündemine grup önerileri getirerek devam ettirdi. DTP, MHP ve CHP’nin grup önerilerinin ardından AKP’nin mayın tasarısının görüşülmesine yönelik grup önerisi tartışmalara yol açtı. MHP Grup başkanvekili Oktay Vural, AKP’nin grup önerisinin Danışma Kurulu’nda ele alınmadığını savunarak genel kurulda görüşülemeyeceğini söyledi. Vural’ın itirazına CHP de destek verdi.
AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ise, Danışma Kurulu’nun toplanması için hazırladıkları teklifi TBMM Başkanlığı’na sunduklarını, yalnızca bunun parti gruplarına iletilmemiş olabileceğini belirterek, iç tüzüğe aykırı hareket etmediklerini söyledi. Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar da AKP’nin önerisinin içtüzüğe göre görüşülebileceğini kaydetti. Bunun üzerine CHP’liler Meclis Başkanlığı kürsüsüne yürüdü. Gerginlik üzerine teklifini geri çeken AKP, çalışma süresinin dolmasına 15 dakika kala tasarıyı yeniden Meclis’e getirdi.

Mayın temizlenmesi için teklif veren şirketler
Türkiye’nin Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi için teklif veren 14 şirketin isimleri belli oldu. Daha önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaktan kaçındığı teklif veren şirketler arasında birkaç tane de İsrailli şirket yer alıyor. Bu şirketler Quadro Ltd., Maavarim Civil Engineering Ltd., International Explosive Ordnance Disposal Engineering Ltd. (IEOD), ve İngiliz-İsrail ortaklığı olan Red Wings Ltd. Diğer teklif verenler arasında İngiliz firmaları Armtrac Ltd., Bactec International Ltd., Aardvark Clear Mine Ltd., Specialist Gurkha Inc. ve MineTech International yer alıyor. Diğerleri ise şöyle sıralanıyor: Fransız Geomines SAS; Hırvat Doging; Ukraynalı RYBD; Ukrayna-Danimarka konsorsiyumundan oluşan Scandinavian Demining Group, Ukrabarone Exp. ve Damacon Company ile Alman Reinmetall.

 

 

 
AKP'li ArslanTürk'e karşı!
 
Son nefeslerinizi çekin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP'li ArslanTürk'e karşı!
AKP Diyarbakır Milletvekili, “Dağlara yazılan, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ ...
Emekli intibak yasasının bir an önce çıkmasını istiyor
Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, ...
Arar bulur yok ederim
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, barış ortamı adına eylem yapmayacağını ...
 
Deniz Feneri dosyasını BİZZAT inceliyor
Abdurrahman Yalçınkaya, tercüme edilen Deniz Feneri e.V. dosyasını inceliyor.
Mayın tasarısı KABUL EDİLDİ
Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören kanun tasarısı, Meclis'te kabul edildi.
İslam dünyasına seslenecek
Suudi Arabistan'da Kral Abdullah ile bir araya gelerek tarihi Ortadoğu ...
 
Mesut Yılmaz'dan flaş açıklamalar!
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, merkez sağda birleşme için düğmeye basıldığını söyledi.
BÜYÜK OYUN
BOP’ta dev bir adım daha atıldı ve peşmerge Türkiye üzerinden ihraç edeceği ...
Mayın Savaşı
Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasa tasarısının ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri