Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Haziran 2009 Pazartesi - 11:58

GÜNÜN KOMİK HABERİ: AKÇELİ İŞLERE KARIŞANLARIN AKP’DE YERİ YOKMUŞ!

Milletin her kuruşunda tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan: "Bu hareket içinde yer alanlar asla ve asla akçeli işlere karışamaz. Karışıyorlarsa bu milletin de bizim de ahımız onların üstündedir.” dedi.

GÜNÜN KOMİK HABERİ: AKÇELİ İŞLERE KARIŞANLARIN AKP’DE YERİ YOKMUŞ!

 Erdoğan şöyle konuştu: "Bu hakka, emanete karşı, içinde zafiyet hissedenlerin bu harekette yeri yoktur. Bu hareket içinde yer alanlar asla ve asla akçeli işlere karışamaz. Karışıyorlarsa, milletin de bizim de ahımız onların üstündedir. Kendi şahsî çıkarlarını milletin üzerinde görenler bu hareketin içinde yer bulamaz." Artık millete rağmen politika yapma döneminin kapandığını da dile getiren Erdoğan, 'siyasetin millete hizmet etme aracı' olduğuna işaret etti ve ekledi: "Milletin, tercihinin ötesinde bir onay mekanizması yok."

Erdoğan, AK Parti Gaziantep 3. Olağan İl Kongresi'nde partililere 'azim ve sebat' çağrısında bulundu. Çıktıkları yolun ne kadar zahmetli ve engebeli olduğunu bildiklerini anlatan Erdoğan, "Bu yolda kimi zaman yokuş tırmanıyor, kimi zaman yokuş aşağı hızla ilerliyoruz. Ayağımıza çelme takmak isteyenler oluyor, aldırmıyoruz. Yolumuzdan alıkoymaya, oyalamaya çalışanlar oluyor, rağbet etmiyoruz. Aşkımızı, şevkimizi azaltmaya çalışıyorlar, aldırmıyoruz. Zira biz hedeflerimize kilitlendik, ülke sevdasına odaklandık. Bu milletin yıllardır çektiği çilelere son vermek için yola çıktık. Türkiye'nin çözülemeyen hiçbir meselesi yoktur. Bu memleketin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Kısa mesafe değil, uzun mesafe koşucusuyuz. Son nefesimize kadar koşacağız, bu can niye var?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, mücadelelerine Gaziantep'in kurtuluş sürecini örnek gösterdi. Toprakları işgal edildiğinde Anteplilerin 'alın yazımız bu' deyip kenara çekilmediğini hatırlattı. Ardından, şu dizeleri okudu: "Antep kalesi üstünde bir bayrak dalgalanır/ Alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak/ Bayraklar içinde en güzel bayrak / Düşüncem senden yanadır / Ben Antepliyem, şahinem ağam / Mavzer omzuma yük, ben yumruklarımla dövüşeceğim / Yumruklarım memleket kadar büyük."

Erdoğan, bu ülkede artık millete rağmen politika yapma döneminin kapandığını dile getirdi. 'Siyasetin millete hizmet etme aracı' olduğunu vurgularken milletin tercihinin ötesinde bir onay mekanizmasının olmadığına dikkat çekti. Başbakan, uzun süre iktidarda kalan partilerin ideallerini yitirdiğine temas ederken AK Parti'nin bu partilerden olmadığını savundu. Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz hizmet ürettikçe daha dinç, daha dinamik hale geliyoruz. Ülkemiz için çalıştıkça aşkımız büyüyor ve hedefe daha bir azimle ilerliyoruz. İdeallerimizi, hedeflerimizi, hassasiyetlerimizi asla zihnimizden çıkarmıyoruz. Biz yarış bittikten sonra da koşmaya devam edenlerdeniz. Her bitiş noktasında tazeleniyoruz. Kendisini yorulmuş, bıkkın hisseden varsa kenara çekilsin. Zira AK Parti; bırakın durmayı, yavaşlamayı bile milletin emanetine haksızlık gören bir harekettir."

Erdoğan, siyaseti şahsi çıkarları için kullananları da uyardı. Partililerden 'akçeli işlere girmemelerini' istedi. Milletin her kuruşunda tüyü bitmedik yetimin hakkı olduğunu kaydeden Başbakan şöyle devam etti: "Bu hakka karşı içinde zafiyet hissedenlerin bu hareket içinde yeri yoktur. Bu hareket içinde yer alanlar asla ve asla akçeli işlere karışamaz. Karışıyorlarsa bu milletin de bizim de ahımız onların üstündedir. Bu millete hizmet noktasında ihmal göstereceklerin, vurdumduymazlık içinde olanların bu hareket içinde yeri olmayacaktır. Şahsi çıkarlarını milletin üzerinde görenler, bu hareketin içinde asla yer bulamayacak. Milletin rotasından, istikametinden başka mecralar edinenler bu partinin ve hareketin içinde yaşama şansı bulamadılar, bundan sonra da bulamayacaklar."

IMF isteklerimizi kabul

etmezse yola devam ederiz

Başbakan Erdoğan, hükümete garezi olanların krizi bahane edip ülkeye zarar verdiğini söyledi. Bu anlayışla eğilip bükülmeden sağlam bir irade ile mücadele ettiklerini belirtti. IMF ile 1 yıldır süren müzakerelere temas ederken net konuştu: "Ülkemin menfaatlerine halel getirmem. Karşılıklı menfaate dayalı olarak anlaşırsak anlaşırız. İsteklerimiz kabul edilmiyorsa kusura bakmayın, bu böyle devam eder. Biz bu kararlılığın içindeyiz. Bizden öncekilere ne söyleniyorsa imzayı atıyorlardı. Biz atmadık. MHP'si, CHP'si bugüne kadar gelmiş geçmiş olanların hepsi attı. Biz daha 6,5 yıldır iktidardayız. IMF'yle Türkiye'nin mazisi nerelere dayanıyor." Erdoğan, IMF ile anlaşılmasını isteyen muhalefete de yüklendi: "Sizin bu ülkede dikili bir ağacınız var mı? IMF, IMF diyorlar. Bunlar borçlandı; 23,5 milyar dolar borcu bize devretti. Biz ödedik, 7,5 milyar dolara düşürdük. Onlar borçlandı biz ödüyoruz. Oradan bize vurmaya çalışanlar yanlış yere ok atarlar. O ok kendilerine değer."

 
Şener'den AKP'ye çok sert sözler
 
215 yolculu uçak Atlantik'te kayboldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çözüm için toprak vermemiz gerekecek
Talat çözüm için en uygun dönem olduğunu söyledi: Toprak vermemiz gerekecek
Ayağımıza çelme takma peşindeler!
Çelme takmak istiyorlar
Bülent Arınç meydan okudu
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çetelerin Türkiye'de ...
 
Haziran’da dünya Türkiye’ye emanet
Türkiye, 1 Ocak 2009’da iki yıllığına geçici üyesi olduğu Birleşmiş Milletler ...
Türkiye, AİHM’e karşı bayrak açtı
Türkiye, mahkemenin insan hakları sözleşmesi sistemini çöküşe götürdüğünü ...
Hangisi doğru
Akman'ın "Arınç istifamı istemedi, Başbakan da arkamda" sözleri kafaları karıştırdı
 
Türkçe Olimpiyatları K.hamamda başladı
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı açılış törenine ...
RTÜK Başkanı'ndan Arınç'a tepki
Bülent Arınç'ın 'istifa edecek' dediği RTÜK Başkanı, 'hayretler içinde'...
36 Gizli Strateji
Gündelik hayatta karşılaşılan zorluklarla baş etmek için, Çin savaş sanatlarından ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri