Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
3 Eylül 2010 Cuma - 03:54

Fırsatçılara kınama

Ramazan ayını istismar eden fırsatçıların olduğunu belirten Gimat Başkanı Recai Kesimal, “Üzülerek görüyoruz ki, ramazan ayının hayır ve bereketini istismar edip fahiş fiyatla mal satan fırsatçılar var. Bunları kınıyoruz” dedi.

Fırsatçılara kınama

RAMAZAN ayının hayır ve bereket ayı olduğunu belirten Gimat Başkanı Recai Kesimal, “Üzülerek görüyoruz ki, ramazan ayının hayır ve bereketini istismar edip fahiş fiyatla mal satan fırsatçılar var. Bunları kınıyoruz. Gıdanın kalbi Gimat, denetimli bir noktadır” dedi.

Ramazan ayının bu sene esnaf için çok verimli olmadığını ifade eden Kesimal, şunları söyledi:

Gıda tüketimi azaldı

“Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesine ve bu yıl yaşanan aşırı sıcaklara bağlı olarak gıda tüketimi azaldı. Aynı zamanda devam eden ekonomik sıkıntıların da, esnafımız üzerinde olumsuz etki yaptığını gözlemliyoruz.
Gimat esnafı olarak özellikle imalatçı firmalarımıza yönelik ucuz kredi imkanlarının oluşturulmasını istiyoruz. Gıda dağıtımı ve aracılığı yapan firmalarımızın da alabileceği kredi tiplerinin oluşturulmasını talep ediyoruz.
Hükümetimizin alması gereken, esnafı rahatlatacak bir takım tedbirler var. Özellikle gıda piyasasını yakından ilgilendiren, tasarı olarak bekleyen Market Yasası’nın bir an önce kanunlaşmasını talep ediyor, hükümetimizin otomotiv ve inşaat sektörüne uyguladığı bir takım muafiyetleri bizlere de uygulamasını istiyoruz.”

Bayram alışverişi

Ramazana yönelik olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara halkının daha hijyenik ve ekonomik şartlarda gıda ve iaşe ihtiyacını karşılayabilmesi, Ankara ve bölge halkının Gimat‘a gelip alışveriş yapabilmesi için çalışmalarımız oldu .
Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz günlerde, Gimat’ta bir bayram alışverişinin oluşacağını tahmin ediyoruz. Zeytinden peynire, bakliyattan kuru gıdaya, Ankaralıların daha ucuz alışveriş yapabileceği bir ortam hazırladık.
Vatandaşlarımız bayram nedeniyle yoğun kullanılan şekeri, lokumu ve bu türde gıdaları daha hijyenik şartlarda ve daha ekonomik fiyatlarla Gimat’tan temin edebilirler.
Piyasaların geneline baktığımız zaman fiyatlar konusunda artış olduğunu gözlemliyoruz. Gimat’ta fiyatlarımız geçen yılki fiyatlarla aynı. Hatta bazı ürünlerin fiyatlarında geçen yıla oranla ucuzluk görülüyor. Vatandaşlarımız, Gıda Güvenliği Yasası’na uygun hijyenik şartlarda üretim yapan Gimat’tan kaliteli ürünleri tüm piyasa şartlarından daha da ucuza temin edebilirler.”

Şekerin de modası var

RAMAZAN Bayramı’nın yaklaşmasıyla stantlarda yerlerini alan şekerlerin ambalajları geçen yıllara göre daha da küçüldü, görücüye çıkan şekerlerde bu yıl moda kağıt ambalajlar.
Rengarenk ambalajlarıyla bayramların vazgeçilmezleri olan şekerler her geçen gün daha farklı şekillere bürünüyor. Küçülen şekerlerde rağbet daha çok çikolata çeşitlerine kayarken, fiyatların geçen yıla oranla çok farklı olmadığı görülüyor.
Şekerlerin boyutlarının küçüldüğünü belirten şeker ustaları, halkın kaba ambalajlı şekerlere rağbet göstermediğini söyledi.
Çikolata, kağıtlı şeker ve lokum satışlarının diğer çeşitlere göre daha çok satıldığını ifade eden ustalar, “Fiyatlarda geçen seneye nazaran fazla bir artış yok. İnsanların alabileceği durumda. Her bütçeye uygun şekerler var. Şeker fiyatları 4 lira ile 40 lira arasında değişiyor. Artık insanlar şekerin tadının yanı sıra ambalajına da önem veriyor. Dolayısıyla da şekerciler de vatandaşın isteği doğrultusunda şekeri daha estetik ambalajlarla tüketiciye sunma gayreti gösteriyor” dedi.

Eğlence ve yardım bir arada

OPTİMUM Outlet’in ramazan ayı etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.
“Ah nerede, o eski ramazanlar” diye yad edilen günleri ve geçmişin özlemle anılan Türk eğlencelerini günümüze taşıyan Optimum, hem alışverişin hem de eğlencenin kapılarını ziyaretçilerine açıyor.
Ramazan ayı süresince her cuma, cumartesi ve pazar günleri Optimum fast food katında iftardan yarım saat önce başlayan etkinlikler ile unutulmaz bir ramazan nostaljisi yaşanıyor. Fasıl dinletisi, Hacivat-Karagöz, animasyon show, meddah, kukla gösterileri, sürpriz hediyeli yarışmalar, orta oyunu ve sürpriz hediyeler ziyaretçiler ile buluşuyor.
Ramazan ayı süresince her cuma, cumartesi ve pazar günleri sosyal yardım nitelikli “Optimum’dan Fırsat Yağmuru Kampanyası” kapsamında 5 TL’den başlayan fiyatlarla yüzlerce ürün satışa sunuluyor. Ziyaretçiler tarafından ilgi ile karşılanan kampanyada, Optimim bünyesinde yer alan mağazalardan alınan ürünlerin, açık arttırma usulü ile satışı gerçekleştiriliyor, satışlardan elde edilen gelir ise SERÇEV Serebral Palsili (Beyin Felçli) Çocuklar Derneği’ne bağışlanıyor.

 
İftarı "hayır"la açtılar
 
VİMER ihbarlarınızı bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İftarı "hayır"la açtılar
Demokrat Parti Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan ...
Açtığım dava etkisini gösterdi
CHP Ankara eski İl Başkanı Levent Gök, KPSS’deki kopya iddiaları üzerine ...
Gurbetçilere evet baskısı mı?
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, gümrük kapılarında oy kullanan gurbetçilerin ...
 
Başkan Tanık küplere bindi
Çankaya Belediyesi’nin yenileme çalışması yürüttüğü Konur ve Karanfil ...
Ankara siyasetini karıştıracak iddia
Bülent Tanık, Ankara’da yerel siyaseti karıştıracak bir iddia ortaya attı: ...
Başkan Odabaşı: Borç bitti
Gölbaşı Akalın Sosyal Tesisleri’nde verilen ve yaklaşık 600 kişinin katıldığı ...
 
Politikacılar güven kaybetti!
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türkiye’deki belediyecilik uygulamaları ...
Pamukoğlu'ndan şok açıklama!
Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Dersim isyanı ...
Erdoğan gitsin, Gökçek gelsin
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri