Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SPOR
18 Haziran 2009 Perşembe - 00:07

Fenerbahçe'yi yendi, şampiyon oldu

Beko Basketbol Ligi final serisinde Fenerbahçe Ülker'i 4-2 yenen Efes Pilsen, 2008-2009 sezonu şampiyonu oldu.

Fenerbahçe yi yendi, şampiyon oldu

Çekişmeli ve gergin geçen final serisinin 6. maçına Fenerbahçe Ülker, Vidmar'ın pota altındaki iyi savunmasıyla başladı. Solomon ve Mirsad ile dışarıdan rakip potayı dövmeye başlayan sarı-lacivertliler, üst üste 3 üçlüğü sayıya çevirdi. Rakibinin coşkulu oyunu karşısında sakin olmaya çalışan Efes Pilsen, Kerem Tunçeri'nin üçlüğüyle oyuna tutunmaya çalıştıysa da hücumlardan boş döndü. Bunu iyi değerlendiren ev sahibi ekip, Vidmar'ın smaç basketiyle 5 dakika sonunda 9 sayılık üstünlük (16-7) yakaladı. Kaya ve Thornton'un basketleriyle ayakta kalmaya çalışan Efes Pilsen, son dakika içinde farkı 2 sayıya (21-19) indirmesine rağmen Fenerbahçe Ülker 1. periyotu 25-21 önde geçti.

Rakibinin ilk çeyrekteki coşkusuna rağmen kendi temposunu yakalayan Efes Pilsen, ikinci periyotta üstünlüğü ele aldı. Sarı-lacivertli taraftarların sert tepki gösterdiği Kaya, sayı üreterek takımına büyük katkı sağlarken, 12. dakikada 26-26 beraberliği getirdi. Konuk ekip, Sinan ile bulduğu basketle 13. dakikada ilk kez, 27-26'lık skorla öne geçti. Sahada genç bir kadroyla mücadele eden Fenerbahçe Ülker karşısında Ender ile üçlük bulan lacivert-beyazlı takım, 17. dakikada farkı 11 sayıya (48-37) çıkardı. Önceki maçların aksine iki takımın savunmaları sertlikten uzak olurken, karşılaşmanın ilk yarısını Efes Pilsen 50-41 önde kapadı.

İkinci yarıya 4 kısayla başlayıp savunmada daha hareketli olan Fenerbahçe Ülker, dış atışlarda Smith ile üst üste iki şutu değerlendiremedi. Hareketli savunmasıyla rakibini baskı altına alan sarı-lacivertli takım, Mrsic'in üst üste 2 üçlüğüyle farkı eritmeye başladı ve Efes Pilsen'in hücumda zorlandığı bu bölümde Smith ile sayılar bularak 25. dakika içinde farkı 1 sayıya (51-52) indirdi. Dış atışlarda arzuladığı yüzdeyi yakalayan Fenerbahçe Ülker, 6 dakikada rakibine 4 sayı izni verirken, Solomon'un üçlüğüyle 26. dakikada 54-54 beraberliği yakaladı. Her maçta olduğu gibi bu akşamki mücadelede de kritik anlarda ortaya çıkan Ender, attığı 3 sayılık basketle takımının sıkıntılarını giderdi. Bu oyuncunun asistinde Kasun ile smaç basket bulan konuk ekip, 3. periyotu 65-59 önde tamamladı.

Son periyota gelene kadar, Kerem Tunçeri ve Thornton'un 4 faule ulaştığı Efes Pilsen'de, Kasun da son çeyreğin başında üst üste iki faul yaparak 5. faulüne ulaşınca sıkıntı yaşandı. Saha kenarında taraftarlar arasında yaşanan kavga daha çok lacivert-beyazlıların konsantrasyonuna etkide bulununca, Efes Pilsen 6 dakikada sadece 2 sayı bulabildi. 36. dakikaya kadar sahada gözükmeyen Preldzic ile 2 üçlük bulan Fenerbahçe Ülker, bu dakikada 69-67 ile bir kez daha öne geçti. Son periyotta 9 sayı üreten genç oyuncusuyla umutlanan sarı-lacivertli takım, Smith'in 3 sayılık basketine engel olamayınca oyundan koptu. Son bölümde Kaya'nın sırtladığı Efes Pilsen, karşılaşmayı 79-76 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti.

Gergin ve çekişmeli geçen serinin son maçında Efes Pilsen'de 23 sayı üreten ve 9 ribaunt alan Kaya'nın yanı sıra Kasun, ürettiği 9 sayının yanı sıra 8 ribaunt alarak takımına büyük katkı yaptı. Ayrıca, kenardan gelip kritik sayılar üreten Ender de galibiyette büyük rol oynadı. Efes Pilsen, ribauntlarda da rakibine 39-26 üstünlük sağladı.

ABDİ İPEKÇİ SPOR SALONU'NDA KAVGA ÇIKTI

Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen takımları arasında oynanan Beko Baketbol Ligi play-off final maçı sonrasında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda kavga çıktı.

Efes Pilsen'in şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından karşılaşma sonrası sahaya giren yüzlerce Fenerbahçe taraftarı, Efes Pilsenli oyunculara ve az sayıdaki taraftarına saldırdı. Sahaya kırdıkları koltukları atan taraftarlara çevik kuvvet müdahale edince olaylar daha da büyüdü.

Uzun süre salondan çıkmayan sarı-lacivertli taraftarları Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç sakinleştirmeye çalıştı. Taraftarlar, Efes Pilsen Takımı'na kupa töreni yapmalarına izin vermedi. Olaylar salon dışında da sürmeye devam etti.


 
Sivil ve askeri savcının kritik görüşmesi
 
Belgeyi bizzat takip ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aykut Kocaman yuvaya geri döndü
Fenerbahçe'nin efsane ismi Aykut Kocaman, dün yuvaya 'sportif direktör' olarak döndü.
Ay Yıldızlılar Gardaş'ı yine geçti!
2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri için hazırlıklarını sürdüren Türkiye, ...
Daum Fenerbahçe'de!
Fenerbahçe, Luias Aragones'in yerine teknik dşrektörlük görevine Daum'u getirdi
 
Oturun hepiniz sıfır aldınız
Gençlerbirliği, mucizevi bir şekilde üçlü averaj hesabından lige tutunurken, ...
Şampiyon Beşiktaş!
Turkcell Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Denizlispor'u 2-1mağlup ...
Trabzonspor : 1 - Fenerbahçe: 2
Turkcell Süper Lig'in son hafta maçında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'ye yenildi
 
Başkentte dev adım!
Ankaraspor Başkanı Ahmet Gökçek, Ankaragücü Kulübü ile birleşme konusunda ...
Roma kralı Barça 2-0
İspanyol temsilcisi, Roma’daki Şampiyonlar Ligi finalinde, 25 maçtır bileği ...
Avrupa Şampiyonu belli oluyor!
17. Şampiyonlar Ligi Kupası ya da 54. Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nın ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri