Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
7 Mart 2013 Perşembe - 09:29

Esnafın ekmek teknesi bir gecede ‘kül’ oldu

‘Rus pazarı’ olarak bilinen Altındağ’daki Yunus Emre Halk Çarşısı, önceki gece alev alev yandı. 140 itfaiye erinin söndürme çalışması yaptığı yangında acı tablo gündüz ortaya çıktı: 687 işyeri kül oldu .

Esnafın ekmek teknesi bir gecede ‘kül’ oldu

Altındağ’da ‘Rus pazarı’ olarak bilinen Yunus Emre Halk Çarşısı’nda önceki gece henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ankara İtfaiyesi’nin 140 personelden oluşan 56 ekip ve 10 tankerle müdehale ettiği yangında, 687 işyeri kül oldu.
Gece başlayan yangın, kısa sürede çarşıyı sardı. Çevredeki vatandaşların ihbarının ardından olay yerine yönlendirilen itfaiye ve ambulans ekipleri, çarşının yakınında bulunan akaryakıt istasyonlarındaki çalışanları tahliye etti. Yangın, ekiplerin 5 saat süren müdahalesinin ardından ancak sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.

PATLAMA SESİ DUYDUM

İtfaiye ekiplerinin çarşıda soğutma çalışmalara devam ederken, olay yeri inceleme ekipleri de çıkan yangının nedenini araştırmak için gün boyunca çalışma yaptı. Yunus Emre Halk Çarşısı bekçisi Davut Yılmaz, yangınla ilgili olarak, “Patlama sesi duydum. Yandaki benzinlik patladı sandım, baktım bizim burası yanıyor. İtfaiyeye haber verdik. Kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık ama başaramadık” dedi. Yunus Emre Halk Çarşısı Dernek Başkanı Özal Balkalı, 680 dükkanlı çarşıdaki yangının sabotaj olabileceğini öne sürdü.

4 DAKİKADA MÜDAHALE

Ankara İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Olay Yeri Ön Bilgi Raporu’na göre, yangınla ilgili olarak Alo 110 İtfaiye İhbar Hattı’na, 00.07’de cep telefonuyla ihbar yapıldığı belirtildi. Merkez İstasyonu’na bağlı ekiplerin, 00.11’de olay yerine ulaştığı bildirilen açıklamada, 140 personelden oluşan 56 ekip ve 10 tankerle müdahale edilen yangının, 03.00’te tamamen kontrol altına alındığı, 04.00’te tamamen söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

ESNAFIN ŞÜPHESİ ‘KUNDAKLAMA’

Dün sabah saatlerinden itibaren işyerleri yanan esnaf, çarşı önünde toplandı. Henüz çıkış nedeni açıklanmayan yangınla ilgili esnaf, “kundaklama”, “sabotaj” ve “elektrik kontağı” iddialarında bulundu. İşyeri yanan esnaf Sosyal Soylu, 10 bin 200 metrekare büyüklüğündeki çarşıdan 15 bin kişinin ekmek yediğini belirterek, “Yetkililer ister elektrik kontağı ister başka bir şey desinler ancak bu yangın kundaklama yüzünden çıktı. Birileri buraya göz dikmişti, rant yüzünden bu hale geldik. İki gün önce Altındağ Belediyesi’nden bazı yetkililer çarşıya gelip, ‘Burayı yıkmak istiyoruz, size yer vereceğiz’ dedi. Bir gün sonrasında ise yangın çıktı” iddiasında bulundu.

CHP HEYETİ DE GELDİ

Olayın ardından mağdur olan esnafı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Ankara milletvekilleri Sinan Aygün, Levent Gök, İzzet Çetin ve Aylin Nazlıaka ziyaret etti. Tekin, “Esnaf bu felaket sonrasında haklı olarak yardım ve destek bekliyor. Yetkililerin bir an önce duruma ilişkin çalışmalarını tamamlayarak esnaf vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çaba göstermelidir” dedi.

TİRYAKİ’DEN ‘MODERN ÇARŞI’ SÖZÜ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çıkan yangında küle dönen Altındağ Belediyesi Yunus Emre Halk Çarşısı esnafı ile bir araya geldi. Tiryaki, yanan çarşının yerine çok kısa sürede AVM standartlarında tek katlı modern yeni bir çarşının yapılacağı sözünü vererek, “Çarşıda yine küçük küçük dükkanlar olacak ve dışarıdan hiç kimseye vermeyeceğiz, sizlere tahsis edeceğiz. Çarşının afet kapsamına alınması için belediye ve kaymakamlık olarak beraber hareket ediyoruz. Esnafa maddi yardım için gerekli tüm kurumlarla
görüşülerek kısa sürede sonuç alınacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

BORÇLARI ERTELENSİN

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Yunus Emre Halk Çarşısı’nda çıkan yangına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Ankara’nın köklü çarşılarından Yunus Emre Çarşısı’nda 680 iş yeri adeta yerle bir olmuş durumda. Yangında işyerini kaybeden esnafın borçları acilen ertelenmeli” görüşüne yer verdi.

Yunus Emre Halk Çarşısı esnaf ve yakınları, küle dönen işyerlerini gördüklerinde gözyaşlarını tutamadı. Ekmek tekneleri kullanılamaz hale gelen esnaf, “Her dükkanda en azından 20 bin TL’lik malı olanlar vardı. Buradaki herkes borç ödüyor, şimdi ne yapacağız” diye sitem etti.

 
 

 
140 bin aileye gıda yardımı
 
Şantiye yatakhanesi AKM’ye taşınsın
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
140 bin aileye gıda yardımı
Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 140 bin aileye gıda malzemesi yardımında bulunacak.
Yüksel’in hayali çiçek borsası’
Mamak Çöplüğü’ndeki tesisleri gezen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Bir ...
Tunus’tan Gökçek’e sıcak davet
Tunus’un Kebili Valisi Habib Jeridi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih ...
 
Kuraklık olsa da suyumuz çok
Kar yağışına hasret kalan Başkent’te, “Bu sene kuraklık yaşanacak mı” ...
Telekom ödülleri sahiplerini buldu
Ankara Kent Otel’de Telekomcular Derneği Ödülleri-3 töreni düzenlendi.
Hurda araçlar ekonomiye kazandırılacak
Başkent'te atıl duran hurda araçlar toplatılarak ekonomiye kazandırılacak.
 
AA’dan Suriye için 76 bin lira yardım
Anadolu Ajansı (AA) çalışanları, Suriye için 76 bin liralık katkıda bulundu.
Bir saatte yaptı
Dünyaca ünlü dövme ustası İtalyan Guido Daniele, Ankara’ya geldi. Daniele, ...
Kongre yeni kavga eski
CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı seçimlerinde siyasetten çok kavga ve yumruklar ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri