Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bakan yardımcıları ile koordinasyon hâlinde bölgeyle ilgili istişareler yapan kriz masası, alınan karar ve gelişmeleri anlık olarak bölgede bulunan Bakan Mahmut Özer ile paylaşıyor.
Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz başkanlığında yapılan kriz masası acil durum toplantısında, ilk aşamada uygulanmak üzere şu kararlar alındı:
İllere göre pansiyonlu okullar, öğretmenevleri, uygulama otelleri, okullar ve spor salonlarının listesi oluşturularak bunlardan hasar görmeyenler konaklama için açıldı. Depremden etkilenen 11 ilin her birine ilk aşamada 1 milyon lira acil ödenek gönderildi. Millî Eğitim Bakanlığı ulusal ve yereldeki psikososyal destek ekipleri gerekli hazırlıkları yaparak bölgeye gitmek üzere yola çıktı.
Koordinasyonda görev almak ve Bakanlıkla iletişimi güçlü tutmak için her ildeki kriz masasına bir genel müdür, daire başkanları ve depremden etkilenmeyen bazı illerin millî eğitim müdürleri gönderildi.
Deprem bölgesinde görevlendirilen genel müdür, daire başkanı ve il millî eğitim müdürleri bölgede her türlü tedbiri alarak merkezdeki kriz masasıyla koordinasyonu sağlayacak; bölgedeki MEB personeline, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlara destek olacak.
Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM - 444 0 632), "kriz masası iletişim hattı"na dönüştürüldü ve vatandaşların eğitimle ilgili her türlü konuda bu hat üzerinden 7/24 iletişim sağlayabilmesi planlandı. İllerden acil ihtiyaç bilgileri alınmaya devam ederken mutfağı ve yemek üretim atölyesi olan okul öncesi kurumlar, öğretmenevleri, pansiyonlu okullar, mesleki ve teknik Anadolu liseleri; yemek, kumanya, çorba ve ekmek üretim ve dağıtımlarına başladı.
Hibya Haber Ajansı