Erdoğan'n konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olanları tebrik ediyorum. Kadınlarımızın başarılarıyla temayüz ettiğini görüyoruz. Mesleki eğitim süreçlerini birincilikle bitiren kadın hakim ve savcıları kutluyorum.
Ülkemizde toplam 21 bin 844 hakim ve savcı görev yapmaktadır. 6 sene önce teröristler tarafından makamında kalleşçe şehit edilen Mehmet Selim Kiraz başta olmak üzere şehit düşen yargı mensuplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.
Son 19 yılda adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için tarihi nitelikte bir çok adım attık. Hakim - savcı sayısını neredeyse 2.5 kat arttırarak mahkemelerimizin yükünü hafiflettik
İnfaz koruma memurlarının yıpranma paylarından hakim ve savcılarımızın çalışma şartlarına kadar her alanda iyileştirmelere gittik.
Adalet terazisinin doğru tartması kadar adaletin gecikmemesi de önemlidir.
Adalet kalkınma ve büyümenin de lokomotifidir.
Adaletin sağlanmadığı, adalete güvenin zedelendiği toplumda siyasi iradenin kalkınmaya yönelik yapacağı hamleler de eksik kalmaya mahkumdur.
Adalet terazisinin doğru tartması kadar adaletin gecikmemesi de önemlidir.
Bu ilkeden hareketle göreve geldiğimizden beri adalet sisteminin hızlı işlemesi için çaba harcıyoruz. Hakim ve savcıları merdiven altında sandalyelerde adalet dağıtmak gibi utanç sahnelerinden kurtardık.
Adli yıl açılışında 10 bloktan oluşan yeni Yargıtay binamızı törenle hizmete aldık. 6 ayrı binaya bölünmüş Yargıtay'ı tek çatı altında toplayarak kalite ve vakit kaybının önüne geçtik.
Ankara'ya modern bir adliye binası yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. 2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz.
2002'den bu yana ülkemizde adaleti hakim kılmak, insan hakları ve demokrasi standartlarını yükseltmek için reform irademizi daima canlı tuttuk.
Adalet terazisindeki nizamın bozulmaması için güçlü ve tarafsız hukuk sisteminin varlığı şarttır.
Yargı reformu strateji belgesi ile İnsan Hakları Eylem Planı reform irademizin en son örnekleridir.
3 yargı paketinde özel hukuk alanında sadeleştirici ve hızlandırıcı yenilikleri hayata geçirdik.
Hukukun zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı, yük olan değil, yük alan bir rol üstlenmesini istiyoruz.
Yakında her ilde sulh komisyonlarını devreye alıyoruz. Böylece külfeti azaltan, zahmeti kaldıran, yargının iş yükünü düşüren bir alternatif çözüm yolunu daha hukuk sistemimize kazandırmayı hedefliyoruz.
Hukuki ve beşeri hataların geri dönüşü mümkündür fakat, adalet hatasnın telafisi yoktur.
Türkiye'nin adalet ve kalkınma başarısının sırrı, devletin milletle beraber yol yürümesi, yol boyunca da kendini sürekli olarak yenileyebilmesidir.
İnancı, konumu, kökeni, kimliği ne olursa olsun tek bir vatandaşımızın dahi hakkının yenilmesine kesinlikle rıza göstermeyin.
Hakim savcı yardımcılığı müessesesi kurumunu da yeni adli yılda milletimizin hizmetine sunacağız.
İnşallah 2021 yılı bitmeden yeni adliye binamızın temelini atmayı planlıyoruz."
Hibya Haber Ajansı