Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni '112 Web İhbar Sistemi' Uygulaması
İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni "112 Web İhbar Sistemi" Uygulaması
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan Cep Telefonu ve Taşıt Satışlarına Yeni Taksit Düzenlemesi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
2025 Yılı Bütçesi TBMM'de Kabul Edildi
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
Aday Öğretmenlik ve Kariyer Basamakları İçin Yeni Düzenleme Yayımlandı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
19 İlde Gürz-30 Operasyonu: 40 Gözaltı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
21 Haziran 2020 Pazar - 21:59

Covid-19 sonrası eğitim

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, 2 milyarı aşkın öğrenciye eğitim veren 63 milyon eğitimcinin zorlu bir sınav vermesine neden oldu.

Covid-19 sonrası eğitim

SALGINDA ZOR SINAV

 

ÖĞRETMENLERİN ROLÜ DEĞİŞECEK Mİ?

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, 2 milyarı aşkın öğrenciye eğitim veren 63 milyon eğitimcinin zorlu bir sınav vermesine neden oldu. Bir yandan yeni nesil teknolojiye ve online eğitime adapte olmaya çalışan öğretmenler diğer yandan öğrencilerin morallerini yüksek tutmak için uğraştılar. Peki, koronavirüs salgını süreci sonrası dönüşen eğitim sistemi, öğretmenlerin rol ve yeterliliklerini de değiştirecek mi?

 

Eğitimin gündeminin masaya yatırıldığı “Yolun Başındayken” programında Dr. Görkem İldaş, Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Arzu Azer ve Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Emecen’i ağırladı. Programda, salgından etkilenen 200’e yakın ülkede eğitim kurumlarının kapılarını kapattığı, dünyada 2 milyar öğrencinin, Türkiye’de ise 25 milyon öğrencinin süreçten etkilendiği konuşuldu. Bu süreçte en büyük yük öğretmenlerin sırtındaydı. Eğitimciler de gelecekteki öğretmenlerin rolü ve yetiştirecekleri nesillere nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunu masaya yatırdı.

 

Salgın sürecinin hem Türkiye hem de dünya çapında beklenmedik etkileri olduğunu söyleyen Dr. Deniz Emecen, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’un hayatımızı çok ciddi bir şekilde değiştirdiğini belirterek, “En çok etkilenen sektörlerin başında da çok geniş bir kitleyi ilgilendirdiği için eğitim sektörü geliyor. Çok hazırlıksız yakalandık hem sistem olarak hem öğretmenler, öğrenciler, aileler olarak.” diye konuştu. Z kuşağı öğrencilerinin sürece tam uyum sağladığını anlatan Dr. Emecen, bu sürecin eğitim fakülteleri açısından bir kazanç olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dr. Emecen, şunları söyledi:

 

“Eğitimciler ile yeni nesil arasında kuşak farkı var. Eğitimcilerin büyük bir kısmı X ve Y kuşağına dahil. Ama eğitim verdiğimiz kitle Z kuşağı. Bizlerin zamanında Jetgiller’den seyrettiği hayatı, bizzat deneyimleme fırsatına sahip olduk. Dolayısıyla bu, eğitimcilerin de kendini yenilemesi anlamına geldi. Ve kuşaklar arasındaki farkın korkulacak bir şey olmadığını, sadece yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu gördük. Ve bu süreçte teknolojinin ve sanal dünyanın içine girerek, aslında Z kuşağına yanaştık, yakınlaştık. Onların dilini anlar ve öğrenir olduk.”

 

Bundan sonra uzaktan eğitimin hayatın bir parçası olacağını söyleyen Emecen, eğitim fakültelerinde yetiştirilen öğretmenlerin yeni nesil teknolojinin içerisinde yer alması ve üniversitelerin ilgili programlarını bilgi – teknoloji sistemlerini en iyi şekilde kullanan öğretmenler yetiştirecek şekilde yapılandırması gerektiğini vurguladı. Emecen, “Bundan sonra her zaman okula gitmeyi gerektiren değil, bazen okulun ve başka mekanların okulun yerine geçebileceği sistemler kurmanın arifesindeyiz.” dedi.

 

Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Arzu Azer ise, eğitim sisteminin geleceğine bakıldığında dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını, dünyanın bundan sonra daha farklı, teknoloji odaklı bir hal alacağını söyledi. Prof. Azer, Z kuşağının çok hızlı yaşadığını, çok hızlı tükettiğini ve teknolojiye çok aşina oldukları için geleceğin dünyasına çok kolay adapte olacaklarını ifade etti. Z kuşağı eğitiminin bu nedenlerle çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Azer, “Z kuşağı teknolojinin içine doğdu, çok yaratıcı, yeniliğe çok açıklar ancak sanat, edebiyat gibi yönlerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bu eksikliği tamamlamak gerekiyor. Bu da üniversitelerin görevidir.” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı

 
Haftalık Piyasa Takvimi 22-26 Haziran 2020
 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 4 bin 950’ye ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzmanlar, 2020 LGS sorularını değerlendirdi
34 yıldan bu yana 100 binlerce öğrenciyi en başarılı lise ve üniversitelere ...
Bakan Selçuk'tan teşekkür
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'ye katkı sunanlara teşekkür etti.
LGS soru kitapçığı yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçis Sınavı (LGS) Soru Kitapçığı ve ...
 
Türkiye’nin ilk kapsamlı online mezuniyetini gerçekleştirecek
20. yılını kutlayan Sabancı Üniversitesi Türkiye’nin ilk kapsamlı online ...
Gençler, Gölbaşı online eğitimiyle sınava hazır
Gölbaşı belediyesi online eğitim ile gençleri sınava hazırlıyor.
LGS öncesi son tüyolar
LGS sınavı için 1 milyon 800 bin aday 20 Haziran Cumartesi günü sınava girecek.
 
Sınav kaygısını yönetmenin püf noktaları
Binlerce öğrenci ve ailesinin heyecanla beklediği Liseye Giriş Sınavı (LGS) için geri sayım başladı.
KOVİD-19’ hastası öğrenciler LGS’ye girebilecek
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs (KOVİD-19) tanısı konulmuş ...
Sınav öncesi son tüyolar
Yolun Başındayken programında Dr. Görkem İldaş, eğitim uzmanlarıyla Lgs ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri