Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
14 Aralık 2011 Çarşamba - 09:49

Çocuk bile unutmuşlar

THY Kayıp Eşya Bürosu sorumlusu Girgin, uçaklarda unutulan eşyalarla ilgili bilgi verirken, “Muhabbet kuşunu hatta çocuğunu bile unutan yolcumuz oldu” dedi.

Çocuk bile unutmuşlar

TÜRK Havayolları (THY) Kayıp Eşya Bürosu sorumlusu Cenk Girgin, uçaklarda unutulan eşyalar arasında en çok kimliklerin yer aldığını belirterek, “Ama kabin içine kafesle aldığı muhabbet kuşunu hatta çocuğunu unutan yolcularımız bile oldu” dedi.

Havayolu ile seyahat eden yolcular uçak alana indikten sonra hostesler tarafından “şahsi eşyalarını unutmamaları” konusunda uyarılmalarına rağmen, bazı dalgın yolcular birçok eşyasını uçakta unutabiliyor. Uçak içinde veya havalimanında unutulan eşyalar, görevliler tarafından tutanakla alınarak, kayıp eşya bürolarına teslim ediliyor.

10 gün içinde müracaat edin

TAV Esenboğa Havalimanı’nda uçak içerisinde unutulanlar THY, Havaş ve Çelebi hava servislerinin kayıp bürolarında muhafaza ediliyor. Havalimanı içerisinde unutulan bagaj ve eşyalar ise havalimanı içindeki kayıp bürosunda bekletiliyor.

THY görevlisi Cenk Girgin, uçakta unutulan eşyaların öncelikle uçak temizlik ve kabin amiri tarafından tespit edildiğini belirterek şöyle konuştu:

“Temizlik ekibi ve kabin amirinin tespit ettiği eşya için güvenlik çağrılır. Çünkü ne kabin amirinin ne de uçak temizliği yapanların eşyaya dokunma yetkisi var. Bunun nedeni de bazen kötü niyetli insanlar yüzünden olumsuzluklar yaşanabiliyor olması. Uçak Güvenlik, Uçak Emniyet görevlileri gelir, buluntu eşyayı alır. Kabin amirine form imzalatılır ve buluntu eşya, bu formla birlikte bize gelir. Biz de kendi formumuzu imzalatırız. Daha sonra eşyanın değerine göre ya kasaya ya da depoya alırız. Burada on gün kadar bekletir sonra da merkez müdürlüğümüze göndeririz. Eşyasını uçakta unuttuğunu fark eden yolcumuz, on gün içinde bize müracaat ederse, eşyasını buradan teslim alabilir.”

CIP ve VIP’ten gelen unutulmuş eşyanın mahiyetine bakmaksızın kasada muhafaza edildiğini söyleyen Girgin, “Bu boş bir kutu da olabilir cüzdan da fark etmez, biz buralardan gelenleri mutlaka kasada muhafaza ederiz” diye konuştu.

Unuttuğunun farkında bile değildi

GİRGİN, nüfus cüzdanı, kemer, şapka, atkı, eldiven, şemsiye gibi eşyalar yanında ilginç şeylerin de unutulduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bunlar arasında kırmızı ve yeşil pasaportlar bile var. Rus asıllı bir yolcu geçenlerde 2 bin Euro, bir başka yolcu da kabin içerisine alınması yasak olmayan muhabbet kuşunu unutmuş. Son dört ay içinde de 15-16 adet i-pad unutuldu kabinde. Hatta birinin sahibini aradık e-postasından bularak, yolcu unuttuğunun henüz farkında değildi ama en ilginci çocuğunu unutan anneydi. Hanım yolcumuz banttan bagajını alıp dışarı çıktıktan sonra çocuğunu unuttuğunu fark ederek geri dönüyor. Bu arada kabin görevlisi arkadaşlarımız ve güvenlikçiler çocukla ilgileniyorlar. Çocuğu uçaktan alarak havayolu bürosuna getiriyorlar. O sırada da anne geliyor. Bu anlattıklarım çok uzun zaman alan şeyler değil tabii, 20-25 dakika falan sürüyor.”

 
Polisin dikkati hayat kurtardı
 
Minibüs devrildi 3 kişi yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polisin dikkati hayat kurtardı
Devriye gezdikleri sırada bir apartmanın alt katındaki kafede çıkan yangını ...
Günlük değere değil ortalamaya bakın
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Şahin, ...
Mühye’de off road heyecanı
2011 Ankara Off-Road Şampiyonası ikinci yarışı Ankara Off-Road Kulübü ...
 
Dünya şampiyonundan hafıza teknikleri
Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar, Büyük Kolej öğrencilerini Okuma-Anlama ...
Yeni yıl denetimi
Gölbaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde kuruyemiş ...
Polis Van’da komşu gibi yardıma koştu
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, aralarında ...
 
Şehit yakınları için kermes düzenlediler
Kadın Hareketi Derneği, şehit askerlerin eş ve çocukları yararına Ankara ...
Kırıkkale’de yılın trafik bilançosu
Kırıkkale’de 2011 yılında meydana gelen 322 kazada 28 kişi hayatını kaybederken, ...
Sivas’la opera kardeşi olduk
Ankara ile Sivas, sanat alanında “kardeş şehir” oldu. Devlet Opera ve ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri