MAMAK Belediyesi önünde toplanan mahalle sakinleri adına açıklama yapan Zübeyde Güzel, mahallenin altında eski çöp atma alanı bulunduğu gerekçesiyle mahallelerinden çıkarılmak istendiklerini öne sürdü. Güzel, “Belediye yıllar önce yaptırılan ve bize güven vermeyen zemin etüt çalışmasını gerekçe göstererek, mahallemizi terk etmemizi istiyor. Mahallemizin gaz sıkışması nedeniyle patlama riskinden dolayı sürgün edilmek isteniyoruz” dedi.
Raporlar kanıtlıyor
Belediyenin, mahallenin yapıya elverişli olmadığı yönündeki iddialarının doğru olmadığını, vatandaşların açtıkları davalarda alınan zemin etüdü raporunun, bu iddiaların doğru olmadığını açıkça gösterdiğini ileri süren Güzel, şunları iddia etti:
“Belediyenin yaptırdığı zemin etüt raporu, çok büyük bir alanda ve çok az bilgi içermekte olduğu için Bakanlık tarafından kabul edilmemiştir. Rapor, zeminin kayalık ve yapıya elverişli olduğu yönündedir.
Dilekçeler verildi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığının belediye ile yaptığı yazışmalar göstermektedir ki, belediyenin elinde bir imar planına altlık teşkil edilecek Afet İşleri Genel Müdürlüğünden onaylı bir rapor yoktur. Belediye mevzuata aykırı olarak işlem yapmaktadır. Bakanlık, bu yazışmada rapora onay vermedikleri halde belediye tarafından onay verilmiş gibi gösterilmesini eleştirmektedir.”
Basın açıklamasının ardından grup içinden seçilenler, mahalle sakinleri adına Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Karadağ’a taşınmak istemedikleri ve yeniden bir zemin etüdü yapılması taleplerini içeren dilekçelerini verdi.
Çolak adliyeye sevk edildi
ÇAYYOLU’nda bir arazinin satışıyla ilgili baskı kurarak, araziyi mülkiyetlerine geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan İskender Çolak ve 7 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün, yaklaşık bir yıl önce bir istihbaratı değerlendirerek yaptıkları çalışma kapsamında gözaltına alınan İskender Çolak ile 7 kişinin, Çayyolu’nda değeri milyonlarla ifade edilen bir araziyi mülkiyetlerine geçirmek için baskı kurdukları öne sürüldü. KOM’da 3 gün boyunca sorgulanan İskender Çolak ve 7 zanlı, “suç işlemek amacıyla teşekkül kurmak, baskı ve şiddet oluşturarak haksız kazanç elde etmeye çalışmak” suçlamasıyla adliyeye gönderildi.