Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2011 Salı - 09:44

Bağımlılıkla mücadelede ayrıntılı risk haritası

Çocuklarda sigara, alkol ve uyuşturucu gibi madde bağımlılığının önlenmesi ve bu alanda politikaların geliştirilebilmesi için madde bağımlılığında ayrıntılı bir risk haritası çıkarılması önerildi.

Bağımlılıkla mücadelede ayrıntılı risk haritası

TBMM himayesinde, UNICEF işbirliğinde Emniyet Genel Müdürlüğünce organize edilen ve Swiss Otel’de üç gün süren 3. Risk Altında ve Korunması Gereken Çocuklar Uluslararası Sempozyumu tamamlandı.
Çocukların daha güvenli ve korunabilir bir dünyada yaşaması amacıyla düzenlenen sempozyumda, 40’a yakın ülkeden 600 katılımcının iştirakiyle ve 23 oturumda, 93 sözlü, 25 de poster bildirim sunuldu.
Her ülkede önemli bir sorun haline gelen “Çocukların Madde Bağımlılığı” sorununun ele alındığı sempozyumun sonuç bildirgesinde madde bağımlılığının yetişkinlerde olduğu kadar çocuklar arasında da giderek yaygınlaştığı vurgulandı.
Bildirgede, ayrıntılı sosyal savunmasızlık ve risk haritalarının oluşturulması, çocuk ve ergenlerde madde kullanma yaygınlığını yansıtacak sistematik bir veri toplama sistemi ve veri tabanının oluşturulması önerildi.
Aile bilinçlenmeli
Aile ortamında erken çocukluk dönemlerinden başlayarak çocuğun duygusal gelişiminin güçlendirilmesi gerektiğine işaret edilen bildiride, madde kullanıma karşı direncin gelişmesi ve çocukların sosyal becerilerine yönlendirilmesi konusunda ailenin bilinçlendirilmesinin son derece önemli olduğu vurgulandı.
Okullarda madde bağımlılığının önlenmesi konusunda ilgili kurum ve kuruluşların ortak anlayış içinde olması gerektiği belirtilen bildiride, gençlerin sigara ve alkole ulaşabilirliğinin önlenmesinin, bağımlılığa giden yolun kesilmesi bakımından üzerinde hassasiyetle durulması gereken önleyici bir hizmet olduğu kaydedildi.
Damgalayıcı tutum önlenmeli
Madde bağımlığının tedavisi ve rehabilitasyonunun önemine işaret edilen bildirgede, ancak öncelikle çocukların madde bağımlılığından korunmasının daha da önemli olduğu belirtildi. Madde bağımlılığı konusunda tüm kuruş, kuruluş ve kişilerin daha duyarlı davranması istenen bildirgede, özellikle yazılı ve görsel basında madde kullanımını özendirecek mesajlar verilmemesi ve toplumdaki önyargı ve damgalayıcı tutumun önlenmesi gerektiği belirtildi.
Ortak bir dil oluşturulmalı
ÇOCUKLARDA madde bağımlılığı sorunu ile başa çıkmak amacıyla sosyal politikaların üretilmesi ve yasal düzenlemelerin yapılması istenen bildirgede, madde bağımlılığıyla ilgili olarak şu önerilerde bulunuldu:
“Madde bağımlılığı ile mücadelede bilimsel bulgular esas alınmalı, kanıta dayalı olarak politika oluşturulmalı. Madde kullanımı ile mücadele konusunda ortak bir dilin oluşturulması önemlidir. Çocuklarda madde kullanımı ile ilgili kurumlar arasında eş güdüm sağlanmalı ve güçlendirilmeli. Madde kullanımı ile ilgili mevcut düzenlemeler ve protokoller etkin biçimde uygulanmalı. Suça sürüklenen çocukların adalet sistemine girişinden itibaren her aşamada ikincil mağduriyet yaşamamalarına özen gösterilmeli. Denetimli serbestlik ve tedbir kararları etkin, iyileştirici ve topluma bütünleştirici şekilde uygulanmalı.”

 
Her çocuğa bayram yok
 
İşi olanda iş arıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her çocuğa bayram yok
Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, adalet sisteminin çocuklar için ...
Bilenler bilmeyenlere bilgisayar öğretecek
Devlet Planlama Teşkilatı, Habitat İçin Gençlik Derneği, Birleşmiş Milletler ...
Emeklinin gözü kulağı seçim bildirgelerinde
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), 12 Haziran genel seçimi öncesi siyasi ...
 
Sokakta düğün yasak
Kırıkkale Valiliği ile İl Çevre Kurulu, kentin gürültü haritasını çıkartarak, ...
Taksi durakları yenilendi
Elmadağ Belediyesi, bölgede hizmet veren taksi duraklarını modern hale ...
Bulgar öğrenciler Etimesgut'ta
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Atatürk İlköğretim Okulu’nun ...
 
OSTİM mağdurları hesap soracak
Ankara OSTİM’de meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, ...
Metro kararı yarın Bakanlar Kurulu’nda
Başkent’te yarım kalan metroların Ulaştırma Bakanlığı’na devrinin ardından ...
Diyaliz işsiz bıraktı
Barış Aykut, henüz 28 yaşında ama iki böbreği birden iflas etti. İşçi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri