Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
6 Haziran 2009 Cumartesi - 12:14

BAHÇELi: HUKUKA UYULACAK

Süreç başlamıştır KONUYLA ilgili yazılı açıklama yapan Devlet Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine hukuki vasıtalarla ulaştırılmış bulunan yazı ile olağanüstü kongre talep edilmiştir” diyerek sürecin başladığını açıkladı.

BAHÇELi: HUKUKA UYULACAK

Yasanın emri 
BAHÇELİ, “Demokratik bir hakkın kullanılması olarak değerlendirdiğimiz bu talep konusunda yasaların ve parti tüzüğümüzün gereği olan bütün hususların işletileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır” dedi.

 


Hukukun gereği yerine getirilecek
Devlet Bahçeli, Koray Aydın ile 255 delegenin olağanüstü kurultay talebini böyle değerlendirdi: Demokratik bir hak kullanılmıştır. Parti tüzüğümüz işletilecektir

 


Haber: Macit SOYDAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın ile 255 kongre delegesinin olağanüstü kurultay talebini değerlendirdi. Partinin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Bahçeli, MHP’nin, köklü bir siyasal misyonun temsilcisi olduğunu ifade etti. “Partimiz yasaların tanıdığı imkânlarla geçmişten bu güne kadar yurt çapında güçlü bir teşkilat yapısını ve bu teşkilatı yönetecek siyasal yapılanma ile karar mekanizmalarını kusursuz oluşturmuştur” diyen Bahçeli şunları kaydetti: “Bu güçlü ve etkili siyasal yapı demokratik nizamın ve kurallar manzumesinin temsilcisi de olmuş, bugüne kadar süregelen kurumsal varlığının belirleyici hukuki yönü; demokratik kuralların, siyasi partiler mevzuatının ve parti tüzüğümüzün tam ahenkle işleyişi sonucu gerçekleşmiştir.”

 

Yönetimine övgü düzdü
MHP’nin kırk yılı aşan siyasal hayatında, günlük siyasete alet olmadığını kalıcı, sürekli hamleleri ve hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden uzak durduğunu dile getiren Bahçeli, “Bu politika sürekliliğin belirleyici gücü haline gelmiştir” dedi. MHP Genel Başkanı açıklamasında özetle şunları kaydetti: “Bugün de partimizin işleyişi, demokratik kurallara ve parti tüzüğünün gereklerine uygun olarak devam etmektedir. Milliyetçi ülkücü iradenin tecelli edeceği 9. Olağan Büyük Kurultay 2009 yılının sonbaharında gerçekleşecektir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezine hukuki vasıtalarla ulaştırılmış bulunan bir yazı ile ” Olağanüstü Kongre “ talep edilmiştir. Demokratik bir hakkın kullanılması olarak değerlendirdiğimiz bu başvurunun şekli, usulü ve esası hakkında incelemeler başlatılmış olup sonuçlarından kamuoyu ve partililerimiz ayrıca bilgilendirilecektir. Bu konuda yasaların ve parti tüzüğümüzün gereği olan bütün hususların mutlaka işletileceğinden, gelişmelerin hukuk çerçevesinde yerine getirileceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bugüne kadar olduğu gibi milliyetçi-ülkücü irade mutlaka ve bütün serbestliği ile bu konuda da tecelli edecektir.”

 

Ardından yine tehdit savurdu
Yazılı açıklamasında demokratik bir tavır sergilediği imajını vermeye çalışan Bahçeli, olağanüstü kurultay talebiyle ilgili rahatsızlığını gizleyemedi. MHP Genel Başkanı, “Burada söz konusu talebin hukuki geçerliliğinden daha da önemli olan husus, bu girişimin neden şimdi yapıldığı sorusu ve Olağanüstü Kurultay çağrısına yönelik zamanlamadaki seçimdir. Partimizin yükselişi yolunda halisane arayışların yanı sıra ve ötesinde, böylesi bir ince hesabın içinde olunması halinde, gerçekler ve niyetler mutlaka ortaya çıkacak, bu yanlışın siyasi bedeli Türkiye sevdalısı mensuplarımız tarafından muhataplarına mutlaka hatırlatılacaktır” diyerek “demokratik” haklarını kulananlar için tehdit edici ifadeler sarfetti.

 

Türk milliyetçileri iktidar olmak istiyor
MHP Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Koray Aydın, SKY Türk Televizyonu’nda yayınlanan “Dört İşlem Siyaset” adlı programa konuk olarak katıldı. MHP delegelerinden topladığı imzaları MHP Genel Merkezi’ne göndererek olağanüstü kongre talebinde bulunan Aydın, Türk milliyetçilerinin başlattığı yeni süreç ile ilgili sorulara  yanıt verdi. Koray Aydın, MHP’li delegelerin demokratik taleplerine karşılık parti genel merkezindeki bazı yöneticilerden hiç beklenmedik bir tepki gördüklerini söyleyen Aydın, toplanan 255 imzanın 8 tanesinin Genel Merkez tarafından yapılan baskılar neticesinde geri çekildiğini söyledi. Aydın, “Arkadaşlarımız Genel Merkeze 8 imza daha sundu. Çünkü genel merkezin bazı yöneticilerinin hiç beklemediğimiz bir şekilde delegelerimize baskı yaparak onlardan geçmiş tarihli imza topladığını duyduk. Bu nedenle bu şekilde imzalarını geri çeken sekiz delegenin yerine 8 tane ilave imza genel merkeze teslim ettik” diye konuştu. Delegelerin demokratik hakkını kullandığını söyleyen Koray Aydın şunları kaydetti:

Hareket değişim istiyor

“Bunu sağa sola çekmeye gerek yok. Bu samimi bir girişimdir. Bunu yürüten insanlar, bu partinin emekçileri, sahipleridir. Bu işin önünde bulunan insanlar bu partiye sevgiyle aşkla bağlanmış insanlar. Bu hareket değişim istiyor. Biz bu isteğin önderliğini yapıyoruz. Türk milliyetçileri artık iktidar olmak istiyorlar. İktidar olabilmek için yeniden yapılanmaya zaruretini görerek milliyetçi düşünceyi yeniden organize edecek, onu iktidar rotasına koyacak, insanları yeniden iktidar hedefine kilitleyecek bir yeniden yapılandırma projesini hayata geçirmek için biz olağanüstü kongre istiyoruz.”

 
Deniz Feneri zanlılarının malvarlıklarına tedbir kondu
 
'Mayın' AKP'ye ağır fire verdirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deniz Feneri zanlılarının malvarlıklarına tedbir kondu
Deniz Feneri e.V bağlantılı soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ...
"Ulus devletin çivisini oynatmayız"
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak ...
Rum liderden Türkiye'ye tehdit!
Dimitris Hristofyas Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili girişimlerini baltayacaklarını ...
 
Helikopter kazasında şok belge!
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter ...
TSK'dan son dalga açıklaması!
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak dün ...
Yalçınkaya'dan laiklik vurgusu
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abbdurrahman Yalçınkaya, Yargıtay Onur Günü'nde konuştu.
 
Bestler Dereler’de harekát: 1 şehit
Şırnak Bestler Dereler Bölgesi’nde tespit edilen bir grup PKK’lı teröristi ...
Amerika, Başbuğ'a Onur Madalyası taktı
Başbuğ’a ABD’den onur madalyası
İl dağılımı beğenilmedi
4 bölgeye ayrılan Türkiye'de bölgesel ve sektörel teşvik sistemi başlıyor
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri