Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan: Sosyal Medya Operasyon Aygıtına Dönüşüyor
Erdoğan: Sosyal Medya Operasyon Aygıtına Dönüşüyor
Irak ve Suriye'de 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Irak ve Suriye'de 6 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Uraloğlu: Kişisel Verilerin Çalınmasıyla İlgili Gündemimiz Yok
Uraloğlu: Kişisel Verilerin Çalınmasıyla İlgili Gündemimiz Yok
Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat Denetimlerinde 327 Milyon Lira Ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan Fahiş Fiyat Denetimlerinde 327 Milyon Lira Ceza
Ağustos Ayında Tarım ÜFE Yıllık Bazda %32,1 Arttı
Ağustos Ayında Tarım ÜFE Yıllık Bazda %32,1 Arttı
HABERLER>GÜNDEM
24 Ağustos 2024 Cumartesi - 23:05

Aydemir gündemdeki konuları değerlendirdi

27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Aydemir gündemdeki konuları değerlendirdi

Aydemir, MAVİ VATAN VE HİZMET başlığı altında, Türkiye’nin deniz aşırı çıkarlarını koruma noktasında önemli adımlar attığını belirtti. “Cumhurbaşkanımızın Mavi Vatan için attığı adımlar, milletimize olan güvenin bir göstergesidir. HIZIRREİS ve MURATREİS denizaltılarımızın da 2025 ve 2026 yıllarında hizmete girmesiyle savunma sanayimizin gücü artacaktır. Bu adımları dostlarımız gururla, muarızlarımız ise korkuyla takip etmektedir,” dedi.

Ayrıca Aydemir, Erdoğan’ın milli uçak gemimizde kullanılacak yerli hava araçlarına dikkat çekerek, MİLLİ SAVUNMADA KARARLILIK vurgusunu yaptı. “HÜRJET, KIZILELMA ve diğer hava araçlarımızla deniz aşırı bölgelerdeki haklarımızı korumaya kararlıyız. Bu, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bağımsızlığımızın garantisidir,” ifadelerini kullandı.

??Ekonomik İstikrar ve Bakan Şimşek’e Destek

Öte yandan 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Bakan Mehmet Şimşek’in istifasına yönelik asılsız iddiaları eleştiren açıklamalarına da değindi. EKONOMİK İSTİKRARA KARŞI OYUNLAR başlığı altında yaptığı değerlendirmede Aydemir, “Türkiye ekonomisi eski kötü günlere dönmesin diye yapılan bu tür kasıtlı söylemler, hükümetimizi yıpratma çabasıdır. Sayın Bakanımızın görevini layıkıyla yerine getirdiği ortada. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bu asılsız iddiaları yayanlarla ilgili başlattığı soruşturma da yerindedir,” dedi.

Bununla beraber Aydemir, SPK’nın da borsa yatırımcılarını yanlış yönlendiren hesaplar hakkında başlattığı incelemenin Türkiye’de ekonomik güvenliği sağlama adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

??Depremzede Kardeşlerimize Yeni Yuva Müjdesi

Ayrıca 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un deprem bölgesinde yapılan konut teslimatlarını da değerlendirdi. DEPREM BÖLGESİNDE YENİ HAYATLAR başlıklı açıklamasında, “76 bin yeni yuvanın depremzede kardeşlerimize teslim edilmesi, devletimizin milletine olan bağlılığının bir göstergesidir. 2025 yılına kadar tüm depremzedeler yeni yuvalarına kavuşmuş olacak. Bu, devletimizin gücünü ve milletimizle olan dayanışmasını göstermektedir,” dedi.

??Enerji ve Yenilenebilir Kaynaklar

Bununla beraber 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın açıklamalarını değerlendirerek, YERLİ KAYNAKLARLA GÜÇLÜ TÜRKİYE başlığını öne çıkardı. “Yılın en sıcak günlerinde bile enerji talebimizin yüzde 57’sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşılamamız, Türkiye’nin gelecekte enerji bağımsızlığına ne kadar yakın olduğunun bir göstergesidir,” diye konuştu.

??Tarımda Planlı Dönem

Ayrıca 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bitkisel üretimde planlı döneme geçileceğini duyurması üzerine ÇİFTÇİLERİMİZE YENİ MÜJDE başlıklı açıklamasında, “Çiftçilerimizin destekleri daha planlı ve organize bir şekilde alması, tarım sektörünü daha güçlü hale getirecektir. Bu modelle üreticilerimiz hangi ürüne ne kadar destek alacağını önceden bilecek,” ifadelerini kullandı.

??Dış Politikada Bölgesel İşbirliği

Öte yandan 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi ile yaptığı görüşmeyi de değerlendirerek, BÖLGESEL MESELELERDE TÜRKİYE’NİN GÜCÜ başlıklı açıklamasında, “İsrail’in Gazze’ye saldırıları başta olmak üzere bölgesel meselelerde Türkiye’nin etkin rol oynaması, bölgede barışı sağlama adına ne kadar önemli bir aktör olduğumuzun göstergesidir,” dedi.

??CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Çelişkili Açıklamaları

Öte yandan 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Hamas ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi. ÖZGÜR ÖZEL’İN TUTARSIZLIK RÜZGARI başlıklı açıklamasında Aydemir, “Daha önce Zonguldak’ta yaptığı bir konuşmada Hamas’ı terör örgütü olarak nitelendiren Özgür Özel, bugün bu ifadesini reddederek büyük bir çelişki içine düşmüştür. Bu tür tutarsızlıklar, CHP’nin politik çizgisini daha da belirsiz hale getirmektedir,” ifadelerini kullandı.

Bununla beraber Aydemir, Özel’in Cumhurbaşkanlığına aday olmaması ile ilgili açıklamalarına da değinerek, “Bir genel başkan, daha yola çıkmadan böylesi kararsızlıklar sergiliyorsa, milletin ona güven duyması imkansızdır,” dedi.

??Balık Ölümleri Üzerine İnceleme Başlatıldı

Ayrıca 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümlerine ilişkin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın başlattığı incelemeyi DOĞAYI KORUMADA KARARLILIK başlığı altında değerlendirdi. “Çevreye karşı duyarlı olmak, yalnızca kalkınmayı hedeflemek değil, doğayı da koruma sorumluluğunu üstlenmektir. Bakanlığımızın bu olayla ilgili derinlemesine inceleme başlatması yerindedir. İzmir halkı rahat olmalı, gerekli tüm tedbirler alınacaktır,” diye konuştu.

??Ekrem İmamoğlu’nun Engelli Vatandaşa Davranışı Tepki Çekti

Bununla beraber 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun programında iş talebinde bulunan engelli vatandaşa yapılan müdahaleyi İNSANLIK DERSİ VERİLEMEZ Mİ? başlığıyla eleştirdi. Aydemir, “Bir engelli vatandaşımızın iş talebine karşı yapılan bu müdahale, vicdanlara sığmaz. İmamoğlu’nun korumalarının sahne arkasında vatandaşımızı darbetmesi, yönetim anlayışlarının ne kadar uzak olduğunu gösteriyor,” dedi.

??Depremzede Kayıpları İçin Umut Arayışı Devam Ediyor

Ayrıca 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için devam eden arama çalışmalarını MİLLETİMİZİN SABRI VE DAYANIŞMASI başlığı altında değerlendirdi. “Küçük Narin’in ailesi için bu zor günlerde dua ediyoruz. Arama ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Umut ediyoruz ki sağ salim bulunur ve milletimizin dayanışması bir kez daha gücünü gösterir,” dedi.

??Türkiye, Paralimpik Oyunları’nda İddialı

Öte yandan 27. dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na Türkiye’nin 15 branşta toplam 94 sporcu ile katılacak olmasını SPORDA MİLLİ BAŞARI başlığı altında değerlendirdi. “Paralimpik sporcularımızla gurur duyuyoruz. Onlar, azim ve kararlılıkla ülkemizi temsil edecekler

 
TBMM BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKAN YARDIMCISI HALİL KÖSE’Yİ UNUTMAYACAĞIZ
 
TPGYB Başkanı İbrahim Aydemir: Anayasa tartışmalarında Montevideo Sözleşmesi göz ardı edilmemeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul turizmde ilk 7 ayda tüm yılların rekorunu kırdı
İstanbul, 2024 yılının ilk 7 ayında 10 milyon 467 bin 313 yabancı ziyaretçi ...
Bakan Bayraktar: Türkiye Temmuz ayında elektrik üretim ve tüketiminde rekor kırdı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Temmuz ayında Türkiye'nin ...
Dışişleri Bakanlığı: Solingen'deki saldırıda hiçbir vatandaşımız zarar görmedi
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Solingen şehrindeki bıçaklı saldırıda ...
 
SPK: Maksatlı ve yanıltıcı haberleri yapanlara ilişkin gerekli hukuki işlem başlatılmıştır
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ...
Aydemir: Zaferlerimizle gurur duyuyoruz
Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, Sakarya ...
Bakan Kacır, Robotaksi Binek Otonom Yarışması’nın final etabı için start verdi
Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi, Robotaksi Binek ...
 
MEB'den fahiş fiyat talep eden özel okullara inceleme
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim faaliyetleriyle bağlantılı olan kitap, ...
İstanbul'da 30 Ağustos provaları nedeniyle kapanacak güzergahlar belirlendi
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı provalarının 25 Ağustos Pazar günü ...
Bakan Kacır: 521 projeye 715 milyon TL destek sağlanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB’in İş Geliştirme ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri