Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>TÜRKİYE
13 Ağustos 2009 Perşembe - 11:14

Ankara genelinde kampüs açılımı

İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’ın liselerin bir çatı altında toplanmasını öngören kampüs projesine tam destek verdi, "Kampüs, Türkiye’nin geleceğidir. Bizim görüşümüz, geleceğin bu ortaöğretim kampüslerinde olduğudur. Hatta diğer illere de örnek olmalıdır" dedi.

Ankara genelinde kampüs açılımı

İL Genel Meclisi Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, geçtiğimiz günlerde mecliste Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan tarafından sunulan kampüs projesine tam destek verdi.

Arslanoğlu konu ile ilgili görüşlerini şöyle anlattı:

"Keçiören ve Pursaklar’da öğrenci sayısı ortalama üstünde. Ankara il genelinde sınıf başına düşen öğrenci sayısı ortalama 35 civarındayken bu ilçelerimizde 55’i buluyor. Bizim meclis olarak hedefimiz ve iddiamız, görev süremiz doluncaya kadar il genelinde 35 olan, sınıf başına düşen öğrenci sayısının 30’a düşürülmesidir. Bu bağlamda, 2014 dönem sonu itibariyle bu hedefimize bizi ulaştıracak her tür faydalı projeye açığız.

Çok yönlü ilerleme

Her yıl Özel İdare Bütçesinden eğitime yüzde 20 pay ayrılırken, biz göreve geldiğimizden beri yüzde 25’in altına düşürmemeye özen gösteriyoruz. 20 trilyonluk bütçe talebinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürümüzün talebinin, hayırseverlerin de yapacağı desteklerle makul olacağı inancındayım. Hayırseverlerin desteği bizim için çok önemli, çünkü orta ve ilköğretim alanları geleceğimizi barındırıyor. Bunun da önem teşkil ettiği yadsınamaz. Sincan ve Keçiören’de imar kaynaklarında problemler var. Kampüs sistemine geçilince şu anda hali hazırda ortaöğretim hizmeti veren okullardan uygun olanların ilköğretime dönüştürülmesine de imkan tanınacak. Yani, bu sistemle eğitimde çok yönlü ilerleme kaydedilmiş olacak.

Ayrıcalık olacak

Kurulacak kampüslerin 10 bin öğrenci için eğitim ve öğretim yuvası olması planlanıyor. Bu kampüs sisteminin kurulmasının öğrenciler için de çok faydası var. Teknolojik açıdan bilişim sınıflarının öğrencilere yeterli olacağı, kültürün ve sosyalleşmenin ilk planda olacağı ve ebeveynlerin çocuklarını gönül rahatlığıyla yollayabileceği güvenlikte bir yerleşke olacak. Biliyorsunuz, okulların çevresinde uyuşturucu satıcılarına engel olmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Yine kampüs sistemi, okul dışından gelebilecek her tür tehlikeye karşı korunuyor olacak, güvenlik açısından çok ilerde olacak. Yani şunu diyebiliriz ki, bu kampüslerde okumak bir ayrıcalık olacak.

Genel lise kalmayacak

Meclis olarak görüşümüz, ağırlıklı olarak akademik eğitim veren Anadolu veya meslek eğitimi veren Meslek liselerine ağırlık verilmesi yönünde. Genel liselerin kategori değiştirip Anadolu veya Meslek lisesi olmasından yanayız. Anadolu liselerinin ise öğrenci kapasitesinden ziyade, sayılarının arttırılarak kapasitelerinin arttırılmasının gerekli olduğunu savunuyoruz. Şuan için Ankara’da il genelindeki Anadolu lisesi sayısı, İzmir’den az. Gelecek dönem itibariyle, Başkentte yakışır düzeyde ve kalitede Anadolu lisesinin artması yönünde karalıyız. Kampüslerde de okullar tek düze olmayacak, Anadolu ve Meslek liselerinin farklı türleri bir arada olacak böylece lise düzeyindeki öğrenciler üniversite ortamında hazırlanmış olacaklar.

Kampüs adına alışmalıyız/_np/5134/8585134.jpg

İZMİR
Milli Eğitim Müdürü iken Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan ve 10 aydır bu görevi yürüten Kamil Aydoğan, İl Genel Meclisi’nde geçtiğimiz günlerde yaptığı sunumda şunları söylemişti: "Şehir imar planlarında eğitime ayrılan alanlardan mülkiyet açısından sorunsuz, fiziki yönden elverişli ve yeterli bir tane arsamız yok. Bu eğitim yatırımlarının yerinde ve zamanında yapılmasına önemli ölçüde engel teşkil ediyor. Önerimiz, Pursaklar, Sincan ve Keçiören gibi eğitim alanında son derece sıkıntılı ilçelerimizin eğitim yükünü hafifletmek. Öncelik elverişli arsanın Keçiören’de olması nedeniyle, eğitimde sıkıntı yaşayan ilçelere yerleşkeler kurarak 7-10 aynı düzey okulun bir arada olacağı kompleksler oluşturmak. Keçiören’de 105 bin 734 metrekarelik bir alana bu yerleşke planını uygulamayı düşünüyoruz.

 
Kalecik Karası’nda rekabet kızıştı belediye patentine sahip çıktı
 
ATO’dan tutuklu için gönüllü sağlık grubu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalecik Karası’nda rekabet kızıştı belediye patentine sahip çıktı
Şarap piyasasında son yıllarda rekabet kızışırken Kalecik Karası patentinin ...
Başkent’e bakım hangarı açtı gözünü büyük pastaya dikti
Türk Hava Yolları, Esenboğa Havalimanı içinde bakım ve onarım hangarı ...
KKTC için Mamak modelini inceledi
KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, Mamak Belediye Başkanı ...
 
Tanık’ın yemek davetine ’Sen kimsin’ karşılığı
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Akay Kavşağı tartışmalarının yaşandığı ...
Sokaklara bırakılan çocuk sayısı azaldı
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, aileleri tarafından sokağa terk edilen ...
Güneşte çalışan için bedava krem önerisi
Sağlık Bakanlığı, tarım işçisi ve denizci gibi açık havada çalışıp uzun ...
 
Yerli üretim için OSTİM’de üniversite ile sanayici işbirliği
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ile Fatih Üniversitesi arasında, sağlık ...
Duvarların ardından biraz tebessüm için
Karikatüristler, duvarların ardından yaşayan çocuk ve ıslahevlerindeki ...
Kahveciler sigara yasağı için buluşuyor
Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Başkanlar Kurulu, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri