Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>ASAYİŞ
11 Haziran 2011 Cumartesi - 11:20

Ankara'da şantaj çetesi çökertildi

Başkent Ankara'da özel dedektiflik bürosu adı altında gizli çekim yaparak elde ettikleri görüntü ve ses kayıtlarıyla şantaj yapan çete polis ekipleri tarafından çökertildi..

Ankara da şantaj çetesi çökertildi

Başkent'te özel dedektiflik bürosu adı altında faaliyet göstererek takip ettikleri kişileri dolma kalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık ve çakmak içerisine yerleştirdikleri gizli kameralarla görüntülerken yasa dışı dinleyen, ardından da bu kişilera şantaj yaparak para alan çete çökertildi. 

Başkent'te özel dedektiflik bürosu adı altında faaliyet göstererek takip ettikleri kişileri dolma kalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık ve çakmak içerisine yerleştirdikleri gizli kameralarla görüntülerken yasa dışı dinleyen, ardından da bu kişilera şantaj yaparak para alan çete çökertildi. Çetenin, aralarında siyasetçi, işadamı ve bürokratın da bulunduğu birçok kişiyi takip ederek gizli görüntülediği ve ortam dinlemesi yaptırdığı da ortaya çıktı. Operasyonda, liderliğini Hakan Usta adıyla televizyonlara çıkarak dedektiflik şirketinin reklamını yapan Akın Ü. ile Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli bir muazzaf subay, Keçiören Kaymakamlığı'nda görevli bir kişi ile polis memurlarında aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltanı alındı. 

TAKİP ETTİKLERİ KİŞİLERİ GÖRÜNTÜLEYİP, DİNLEDİLER 

Başkentte 'Ankara Dedektiflik' adı altında özel dedektiflik hizmeti veren bir şirket, gelen şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı. Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından Ankara ve İzmir'de önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, aralarında dedektiflik şirketinin sahibi Akın Ü. ile oğlu Doğukan Ü. 'nün yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli bir subay ile bir polis ve Keçiören Kaymakamlığında görevli bir kişinin de bulunduğu 20 kişi, 'kişisel verileri hukuka aykırı şekilde ele geçirme', 'kişiler arasındaki konuşmaları dinleme, kayda alma', 'tehdit ve şantaj' suçlarından gözaltına alındı. 

ORTAM DİNLEME CİHAZI BİLE BULUNDU 

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda gizli çekimlerde kullanılan dolma kalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık, rozet kamera ve çakmak içine yerleştirilmiş 16 kamera, bir adet ses kayıtlarının kaydedildiği cihaz, bir adet mini kamera, 3 adet GPRS (araç takip) cihazı, 3 adet ses ve görüntü kaydı arama dedektörü, 7 adet mikro kaset, 2 adet leptap bilgisayar, bir adet araca monteli ortam dinleme cihazı, bir adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet kuru sıkıdan bozma tabanca ele geçirildi. 

KADINLAR BAŞVURUYOR 

Çeşitli meslek gruplarından müşterilerin başvurduğu şirketin, çoğunlukla aldatıldığından şüphelenen kadınların eşlerini takip ettiği, şirket çalışanlarının yasa dışı ortam dinlemesi ve görüntü çekimi yaptıkları, takibe aldıkları kişilerin bilgisayarlarına yükledikleri programlarla yazışmalarını ve girdikleri siteleri izleyebildikleri öğrenildi. Zanlıların, topladıkları verileri müşterilerinin yanı sıra takip ettikleri kişilerin yasak ilişki yaşadığı kadınlara da göndererek 'şantaj' yaptıkları ve para istedikleri, müşterisi durumundaki kadınlara da 'cinsel tacizde' de bulundukları belirtildi. 

SİYASETÇİ VE BÜROKRATLARDA TAKİPTE 

Öte yandan şirket, yasak ilişkileri belirlenemeyen kişilere de şirket adına çalışan kadınları gönderdiği ve bu yolla kendilerine tuzak kurulduğu öğrenildi. Şirketin, birçok tanınmış işadamı, bürokrat ve siyasetçiyi de takip ettiği, görüntüledi kişilere şantaj yaparak para talep ettiği öğrenildi. 

TELEVİZYONLARDA REKLAM 

Ankara Dedektif şirketini kuran çete lideri Akın Ü. 'nün Hakan Usta olarak birçok ulusal kanala çıkarak şirketinin reklamını yaptığı öğrenildi. Medyatik bir kişi olan Akın Ü. 'nün aynı zamanda internet üzerinde de WEP sitesi kurarak müşteri çektiği kaydedildi. 

ZANLILARDAN 4'Ü MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ 

Gözaltına alınan 20 zanlıdan 16'sı serbest bırakılırken, çetenin liderliğini yaptığı öğrenilen Akın Ü. , oğlu Doğukan Ü. ile şantaj yapmak için kullandıkları öğrenilen Gönül ve Serap adından kadınlar ise 'suç örgütü kurmak, özel hayatın gizliliğini ihlal, kanunlara aykırı delil toplama, tehdit, şantaj, cinsel taciz' gibi suçlamalarla adliyeye sevk edildi. 

1. 5 TL'YE VATANDAŞLIK BİLGİSİ 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları incelemelerde, çetenin Türkiye'deki 70 milyon vatandaşın adres, kimlik ve telefon bilgilerini ele geçirdiğini tespit etti. Bunun üzerine araştırmasını derinleştiren ekipler, çetenin vatandaşlık bilgilerini aldığı bir kişiyi tespit etti. İzmir'de yaşadığı öğrenilen kişinin bin 500 TL'ye kişilerin bilgilerini çeteye sattığı öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 2 bin hukuk bürosunun da adres bilgilerini içeren Mozaik programını satın aldığı, söz konusu kişinin yasadışı yollarla ele geçirdiği bilgileri icra takibi için hukuk bürolarına sattığını da belirledi. Söz konusu kişinin yakalanması için İzmir'de operasyon yapıldığı, ancak yakalanamayan şahsın arandığı belirtildi.

 
CHP'nin Ankara mitingini sel bastı
 
Ankara yine şiddetli yağışa teslim oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kumara suçüstü
Jandarma, Aşağıyurtçu Mahallesi’nde bir villaya kumar baskını düzenledi. ...
Avukat av tüfeğiyle öldürüldü
Psikolojik sorunları olduğu ve ilaç kullandığı bildirilen Tahsin Y. parasını ...
6 bin litre kaçak motorin yakalandı
Ankara'da 6 bin litre kaçak motorin ele geçirildi.
 
Firariyi yunus timleri yakaladı
Yunus timlerinin şüphelenerek peşine düştüğü zanlı saklandığı apartmanda ...
Ankara'da kafa kopartan kaza!
Edinilen bilgilere göre, içinde 4 kişi bulunan 06 VZ 459 plakalı araç, ...
Ankara emniyetinden dev hırsızlık operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ...
 
Hırsızlık şebekesi çökertildi
Lüks semtlerde, aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda ...
Ankara'da kaçak akaryakıta büyük darbe
Ankara'da kaçak akaryakıt satıcılarına yönelik operasyonlarda 65 bin litre ...
Okulda darp iddiası
Etimesgut Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda bir veli, çocuğunu darp ettiği ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri