Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2011 Perşembe - 19:13

Ankara'da 19 Mayıs çoşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda kutlandı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, eşi Nurdan Koşaner, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve diğer devlet erkanı katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise stadyumdaki törene soğuk algınlığı nedeniyle katılamadı.

Ankara da 19 Mayıs çoşkuyla kutlandı

Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün şeref tribünündeki yerini alması ile başladı. Ardından opera sanatçısı Hakan Aysev eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Bu sırada, 1316 metrekarelik Türk bayrağı, Polis Koleji Bayrak Grubu öğrencileri tarafından dalgalandırıldı. 

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kurtuluş Savaşı destanının, mazlum birçok ülkeye de ilham kaynağı olduğunu söyledi. Zorlu koşullarda verilen istiklal mücadelesi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını belirtti. Ülkenin yapılan devrimlerle uygar ülkeler seviyesinde saygın bir yer edindiğini kaydeden Çubukçu, gençlere "Mustafa Kemal Atatürk ve onun kuşağının yaktığı meşaleyi daha ileri taşımalısınız. " diye seslendi. Gelinen noktada Türkiye'nin her köşesindeki gençlerin önünde geniş imkanlar bulunduğunu aktaran Çubukçu, "Bu imkanları kullanarak kendinizi dünya vatandaşı olarak yetiştirmelisiniz. " dedi. 

Bakan Çubukçu'nun konuşmasının ardından Yenimahalle Gürçağ Anadolu Lisesi öğrencileri Tuğçe Doğan ve Ahmet Bayram, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin birlikte yaptığı konuşmada, "Şimdi daha çok çalışma zamanı. Yolumuz uzun, sorumluluğumuz ağır. Ülkemizdeki değişimi ve gelişimi daha da ileriye götürmenin bilinci ile öncelikli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'te dünyayı etkileyen ve yönlendiren bir Türkiye hedefidir. " ifadelerine yer verildi. 

2011 Uluslararası Orman Yılı olması dolayısıyla Polis Koleji öğrencileri sahaya önce çam fidanları ile geldi. Ardından, 'Orman Varlığımız Artıyor, Teşekkürler Türkiye' yazılı afiş açıldı. 

Törene, 'Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi' ve 'Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okunması ile devam edildi. 

Ardından, Samsun'dan gelen bayrak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunuldu. Gül, bayrağı öperek teslim aldı ve sporcularla fotoğraf çektirdi. 

Daha sonra Jandarma Bandosu'nun gösterisine geçildi. Bandodaki astsubayın seslendirdiği 'Rengarenk' ve 'Memleketim' adlı şarkı büyük beğeni topladı. Bando gösterisinin sonunda, Türk Hava Kurumu ekiplerinin alana paraşütle inişi gerçekleşti. 

Kutlamalardaki tören geçişini, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ayakta izledi. Tören geçişi yapan gruplar arasında, izci grubu, gösteri grupları, dereceye giren sporcular, Gazi Üniversitesi BESYO öğrencileri, Trabzon Gençlik Olimpiyatları Maskotu, Polis Koleji, AB Genel Sekreterliği Sivil Toplum İletişim ve Kültür Başkanlığı'nın Pankart Grubu, Lübnan Türkmen Öğrenci Grubu, 25 ülkeden gelen misafir öğrenciler, THK Genç Kanatlar Grubu, TEMA, Seğmenler ve engelliler yer aldı. 
Tören geçişinin ardından, spor grupları, halk Oyunları grupları ve yabancı ülkelerden gelen misafir gruplar gösterilerini sundu. 
Stadyumdaki kutlama, sanatçı Sümer Ezgü konseri ile sona erdi.

 
Teneşire yattılar
 
Ankara'da trafik kazası: 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teneşire yattılar
Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Cenaze Hizmetleri Şefliği ...
Çöplüktü örnek oldu
“Endüstri Parkına” dönüşen Mamak Çöplüğü Türkiye’ye örnek oldu. Çöplüğü ...
Peyzaj ödülleri sahiplerini buldu
PEYZAJ Mimarları Odası’nın her sene düzenlediği Ulusal Peyzaj Mimarlığı ...
 
Vilayetler Birliği yeniden yapılanmalı
Vilayetler Hizmet Birliği’nin 32’nci olağan genel kuruluna katılan Ankara ...
Eğitime can suyu
Eğitime %100 destek projesi kapsamında 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli ...
Ankara Tokat uçak seferleri başlıyor
Anadolujet Pazarlama ve Satış Uzmanı Demokan Öktem, Anadolujet’in Ankara-Tokat ...
 
Batıkent Kültür ve Ticaret Merkezi kapılarını açıyor
Batıkent’i otel konumundan çıkartıp, sosyal ve ticari hayatı canlandırması ...
Kampüs artık tüm dünya
Bahçeşehir Üniversitesi’yle geçen yıl Türkiye’ye 48 ülkeden 300’e yakın ...
Canavar temmuzda fazla mesai yapmış
“Trafik Kaza İstatistikleri” raporuna göre, ölümlü ve yaralanmalı trafik ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri