Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
1 Şubat 2010 Pazartesi - 09:11

AKP ile BDP Viyana'da buluştu

Kürt sanatçı Şivan Perver'in Viyana'daki konserini birbirinden ilginç isimler izledi.

AKP ile BDP Viyana da buluştu

Kürt sanatçı Şivan Perver’in Avusturya’daki konserine Kürt siyasetçiler akın etti. Konserde, Kuzey Irak Yönetimi Başkanı Barzani, kapatılan DTP eşbaşkanı Ahmet Türk, Avusturya Cumhurbaşkanı Fisher’in yanında oturdu.

Yaşamını yurtdışında sürdüren Kürt sanatçı Şivan Perver’in Viyana’da verdiği konseri, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Ak Parti, BDP ve eski DTP’den milletvekilleri de izledi. Türkiye’ye her zaman gelebileceğini belirten Perver, “Şu anki Türkiye’nin beni kaldırması mümkün değil” dedi.

Konserthaus’taki konser öncesi düzenlenen kokteyle ilk gelen Cumhurbaşkanı Fischer oldu. Ardından Barzani, kapatılan DTP’nin eski milletvekilleri ile birlikte salona girdi. Yaklaşık 1500 izleyici arasında, milletvekilllikleri düşürülen Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti milletvekilleri Dengi Mir Mehmet Fırat ve Gülşen Orhan da yer aldı.

Fisher: Ayrımcılık olmamalı

Açılış konuşmasını yapan Fischer, “Her insan dini, dili, derisinin rengi ne olursa olsun özgürce yaşamalı ve ayrımcılığa uğramamalıdır” dedi ve şöyle devam etti:
“Bugün güzel bir konsere ev sahipliği yapan ülkem Avusturya adına sevinç duyuyorum. Sevgili Başkan Mesut Barzani’yi burada görmek beni ayrıca sevindirdi. Kendisini çocukluğundan beri tanırım. Kültür ve sanat burada birçok insanı bir araya getirdi.”

Perver, Azis Sadikoviç’in yönettiği 100 kişilik “Asamble Wien Klang Orkestrası” ile birlikte konser verdi. Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, Barzani ve Fırat, yaklaşık 3.5 saat süren konserin birinci bölümünden sonra salondan ayrıldı.

‘Hayalim ülkeme dönmek’

Türkiye’deki sorunların çözümü için sanatçı olarak katkıda bulunmaları gerektiğini kaydeden Perver, şöyle konuştu:

“Ne mutlu eğer hem Türk hem de Kürt kesimine yardımcı olabilsek. Dostluk ve kardeşliğin gerçekleşmesi yönünde elimizden ne gelirse yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben Türkiye’ye her zaman gelirim. Türkiye’nin birçok şeyi gerçeklere uygun şekilde değiştirmesi gerekiyor. Bunlar gerçekleşmedikçe benim gelmem fayda etmez ki.

Konserimin demokratik açılıma katkısı olması ümidini taşıyorum. Şu an Türkiye zor bir kavşaktan geçiyor ve bunu olumlu şekilde atlatmalıdır. En büyük hayalim ülkeme dönmek, halkımla birlikte olmaktır. Şu anki Türkiye’nin beni kaldırması mümkün değil. Ben de zor bir insanım.”

PKK’ya sorumluluk düşüyor

Türkiye’nin sorunlarını çözerse bölgesinin lideri olabileceğini vurgulayan Perver, “Eğer bu savaş ve kargaşalar olmazsa, Ortadoğu başkalarının elinde kalmazsa Türkiye lider olur. Her iki toplumun refahı için PKK’ya da sorumluluk düşüyor” dedi.

KONSERDE KİM NE DEDİ?

Ahmet Türk: Şivan, bugüne kadar inkâr edilmiş Kürt kültürüne hizmetleri olmuş bir insan. Gönül isterdi ki Şivan bu konserlerini özgürce Türkiye’de yapabilsin.

Sırrı Sakık: Hepimizin görevi, Türkiye’deki ret ve inkâr politikalarını hayatımızdan kaldırmak, demokratik açılımı sağlamaktır.

Dengir Mir Fırat: Ziyaretim tamamen kişisel. İnşallah Türkiye’de de dinleme imkânına sahip oluruz. Şivan’ın bildiğim kadarıyla yasal bir engeli yok. Aldığı ceza da yok. Türkiye dışına çıktığı dönem içerisinde şartlar çok kötüydü. O şartların zorlamasıyla yalnız Şivan değil on binler Türkiye’den çıkmıştı. Ama şimdi çoğu Türkiye’de. Ümit ederim ki bu süreç içerisinde Türkiye’ye gelir. Bizleri de mutlu eder.



Şivan Perver’in konserini Türkiye’den ve Kuzey Irak’tan gelen politikacılar, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher ile birlikte şeref locasından izledi. Ahmet Türk ve Mesud Barzani Fisher’in yanında oturdu.



Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Güney de konsere katıldı. Güney, Sakık, Türk, Perver, Cumhurbaşkanı Heinz Fisher ve Barzani kokteylde bir araya geldi.

 
'Şimdi kime ahmak diyelim?'
 
Ankaralılar at-eşek etine dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Şimdi kime ahmak diyelim?'
Bölükbaşı: En gizli yerler de arandı bir şey çıkmadı. Sayın Arınç’ı göreniniz var mı?
Demirören Aksu'yu ezip geçti
Demirören 4506 oyla tüm sandıkların galibi oldu; Aksu sonuç açıklanmadan ayrıldı.
Balyoz'u ben emrettim
Hilmi Özkök Türkiye'nin gündemine oturan Balyaz Darbe Planını ben emrettim ancak...
 
'Tam gün'e jet onay !
Cumhurbaşkanı, tam gün yasası olarak bilinen kanunu onayladı.. Buna göre bazı maaşlar da değişti !
'Orduyu ezerek zafer olmaz'
CHP lideri Baykal, son iki yıldır yaşananları pusu ve komplo olarak değerlendiriyor.
MHP ile olmazsa referandum
MHP, anayasa değişikliği için destek vermezse hükümet sandığı göze aldı...
 
İkinci kapatmayı açacak denilen savcı konuştu
Her parti için kapatma davası açılıp açılmayacağı kendi fiilleriyle ölçülür. ...
Büyükelçiye taciz şoku
Türk Dışişleri'nde taciz şoku yaşanıyor.
Türk halkı kime güveniyor?
son seçim sonuçlarını bilen isim Adil Gür'e göre halk kimseye güvenmiyor!..
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri