Washington Examiner için bir makale kaleme alan Stefanik, "ABD, sadece Kuzey Kore ve İran tehdidi altında değil, Rusya ve Çin tehdidi de söz konusu. Jeopolitik nüfuzlarını artırmayı ve ABD'nin ulusal güvenlik çıkarlarına zarar vermeyi hedefleyen bu ülkeler, tüm alanlarda bize karşı meydan okuyor" ifadelerini kullandı.
'FÜZE SAVUNMA SİSTEMLERİMİZİN BAŞARI ORANI YÜZDE 56'
Söz konusu meydan okumalar çerçevesinde ABD'nin füze savunma sistemlerinin durumunu anlatan Stefanik, "ABD, tüm füze saldırılarını püskürtme kabiliyetine sahip değil. Kara bazlı füze savunma sistemleri, yapılan 18 testin sadece 10'unda başarılı oldu ve yüzde 56'lık bir başarı oranı elde edildi. Ayrıca bu testlerin hiçbiri, gerçek bir kıtalararası balistik füze saldırısını tam olarak simule eden bir ortamda yapılmadı ve Kuzey Kore'ye ait Hwasong-15 füzesinin muhtemel yörüngesini izlemedi" diye yazdı.
'SAVUNMA KAPASİTEMİZ DÜŞMANLARIN ALDATICI HEDEFLERİ NEDENİYLE YETERSİZ KALIYOR'
Sputnik'te yer alan habere göre Stefanik, her bir kıtalararası balistik füze için dört önleme perdesinin devreye alındığını ve bunun, savunma sisteminin müteakip kıtalararası balistik füze saldırılarını engelleme kapasitesini azalttığını aktardı: "Bu durumda ateşleme için daha az sayıda önleme perdesi mevcut olacağı için, düşmanlar aldatıcı hedefler kullanarak diğer önleme perdelerini bunlara çekecek ve gerçek savaş başlığını vurmak için geriye çok az sayıda perde kalacak."
'DOĞU YAKASI'NA FÜZE SAVUNMA ALANI KURALIM'
Öte yandan Stefanik, kıtalararası balistik füze saldırısını izleyecek ve ateş edecek sensörlerin sayısını artırmak için ABD'nin Doğu Yakası'na füze savunma alanı inşa etmeyi önerdi.
Stefanik, bu bölgeye kurulacak bir füze savunma alanının muharebe alanını genişleteceğini, daha iyi karar süresi vereceğini ve farklı bir önleme açısı sunacağını da kaydederek, tüm bu faktörlerin ABD'nin füze savunma sisteminin hedef tespit hassasiyetini ve etkinliğini artıracağını savundu.