Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Narin Güran Davasında İkinci Gün
Narin Güran Davasında İkinci Gün
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
257 Göçmen Kaçakçısı Yakalandı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
9. Yargı Paketi Yasalaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Merkez Bankası Rezervleri 159,6 Milyar Dolarla Zirveye Ulaştı
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
Turistik Doğu Ekspresi 23 Aralık'ta İlk Seferine Çıkacak
HABERLER>GÜNDEM
2 Aralık 2021 Perşembe - 20:00

AB'nin Türkiye'deki İnsani Yardım programına 325 milyon avroluk ek destek

Türkiye’deki 1.5 milyondan fazla mülteci, AB’nin en büyük insani yardım programı kapsamında sağlanan 325 milyon Avroluk ek fon sayesinde, hayati önemdeki desteği almaya devam edecek.

AB nin Türkiye deki İnsani Yardım programına 325 milyon avroluk ek destek

Türkiye’deki 1.5 milyondan fazla mülteci, AB’nin en büyük insani yardım programı kapsamında sağlanan 325 milyon Avroluk ek fon sayesinde, hayati önemdeki desteği almaya devam edecek. Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) ve Kızılay iş birliğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordinasyon halinde yürütülüyor. 

Bugün Ankara’da gerçekleşen basın toplantısında, İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Janez Lenar?i?, “Bugün açıkladığımız yeni AB fonları sayesinde SUY programını 2022 yılı boyunca devam ettirebileceğiz. Bu destek, özellikle COVID-19 pandemisinden derinden etkilenen binlerce aile için kritik bir öneme sahiptir. Bu nakit yardımı, bir taraftan Türkiye ekonomisine katkıda bulunurken, diğer taraftan ailelerin en acil ihtiyaçlarını kendilerinin tespit etmesine katkı sağlıyor” dedi.

Türkiye şu anda dünyadaki en fazla mülteci nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programı “Kızılaykart” aracılığıyla 2016 yılından bu yana aylık nakit yardımlar ile ailelerin yemek, kira, ulaşım ve ilaç gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardım ediyor.

Avrupa Komisyonu’nun sağladığı ek fon desteği 2023 başına kadar devam edecek. Halihazırda, mülteci aileler kişi başı aylık 155 TL alıyor. Nakit desteği, ihtiyaçlarını karşılama konusunda kararı ailelere bırakarak aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisine de katkı sağlıyor. Türkiye’nin kendi yardım sistemi ile uyumlu olan nakit yardımı, şu anda ülkedeki kırılgan mülteci nüfusun üçte birini destekliyor.

IFRC Genel Sekreteri Jagan Chapagain de, “COVID-19 pandemisinin, mülteciler de dahil olmak üzere özellikle en kırılgan durumda olan kişiler için yıkıcı ikincil etkilerini görüyoruz. Ailelerin faturalarını ödemek, ailesinin karnını doyurmak veya çocuklarını okula göndermek arasında verilmesi mümkün olmayan kararlarla karşı karşıya kaldıklarını duyuyoruz. Şu anda bu nakit desteği her zamankinden çok daha önemli. Birçok mülteci için hayata tutunacak bir can simidi niteliğinde” ifadelerine yer verdi.

COVID-19 pandemisinin tüm dünyada ekonomik anlamda sıkıntıları da beraberinde getirdiğini belirten IFRC Genel Başkan Yardımcısı ve Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise “Halihazırda ağır şartlar altında yaşayan pek çok kırılgan grup, en zor yıllarından birisiyle karşı karşıya kalmış durumda. Birçoğu güvenli liman olarak gördükleri Türkiye’ye geldi. SUY programına sağlanan sürekli destek, ailelere çocuklarının başını sokabileceği bir çatı ve sofralarına koyabileceği bir lokma ekmek imkanı vererek bu zor zamanları atlatmalarına yardımcı oluyor” diye konuştu.

Arka Plan:

Avrupa Birliği: Avrupa Birliği (AB) ve AB üyesi devletler, insani yardım bağışçısı olarak dünyada lider konumdadır. İnsani yardım, Avrupa’nın, dünya çapında, yardıma ihtiyaç duyan topluluklarla dayanışmasının bir ifadesidir. AB’nin insani yardım faaliyetleri, hayat kurtarmayı, insani mağduriyetlerin giderilmesini ve felaket veya krizlerden etkilenen toplumların insanlık onuruna yakışan koşullarda hayatlarını sürdürmesini hedefler. 

Avrupa Birliği, Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Birimi (ECHO) aracılığıyla, her yıl milyonlarca çatışma ve felaket mağduruna yardım ulaştırmaktadır. AB, Brüksel'deki merkezi ve dünya çapındaki saha teşkilatı desteğiyle, en dezavantajlı topluluklara insani ihtiyaçlar temelinde yardım sunmaktadır.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), aralarında Türk Kızılay’ın da bulunduğu 192 Ulusal Dernek ve 13.7 milyon gönüllüsünün çalışmalarıyla 150 milyon insana ulaşan dünyanın en büyük insani yardım organizasyonudur. IFRC, en kırılgan durumda olan kişilerin afet öncesinde, afet durumunda ve afet sonrasında ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çalışmalarını yürütmektedir.

Türk Kızılay, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı coğrafyalarında afet anlarında ve diğer dönemlerde en kırılgan durumdaki insanlara bir buçuk asrı aşkın süredir yardım elini uzatmaktadır. Kızılay 2011 yılından bu yana kamplarda ve şehirlerdeki mültecileri destekleyerek mülteci akımına müdahalede en ön safta yer almaktadır. Dünyaya örnek olan “Kızılaykart” aracılığıyla da milyonlarca insanın temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmaktadır. 

Türk Kızılay, IFRC ve AB; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile koordine bir şekilde çalışmaktadır. Türkiye, Sosyal Uyum Yardımı (SUY) programının önemli bir partneri ve dünyanın en büyük mülteci nüfusuna sahip ülkesi olarak Suriye krizinden etkilenenlere yardımda önemli bir rol oynamaktadır.


Hibya Haber Ajansı

 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan “Engelsiz CİMER” uygulaması
 
Evlilik öncesi SMA testi zorunlu olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan “Engelsiz CİMER” uygulaması
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Dünya Engelliler Günü kapsamında ...
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden ayrıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ...
Bakan Koca: "Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, edişe verici bir gelişme yok"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.
 
Aydemir Türkmenistan’daki gözlemlerini paylaştı
Aydemir, hafta sonu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkmenistan’a ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed El Nahyan ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Fumio Kishida ile ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri