Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
17 Eylül 2009 Perşembe - 09:55

9 günde bir bebeği bulamadılar

Sel felaketinin üzerinden dokuz gün geçti, ancak hâlâ 1.5 yaşındaki Dila’ya ulaşılamadı.

9 günde bir bebeği bulamadılar

Selimpaşa’da sel felaketinin yaşanmasının üzerinden dokuz gün geçti, ancak hâlâ sulara kapılıp kaybolan 1.5 yaşındaki Dila’ya ulaşılamadı. Selimpaşa sahilindeki moloz ve çamur yığınları arasında kızını arayan baba Muharrem Manav isyanın eşiğinde: “Dokuz günde bir bebek bulunamaz mı? Dün sabah 8’de iş makineleriyle arama yapılacağını söylediler, kimse ortalıkta yoktu!”

Selimpaşa’daki selde sulara kapılan 1.5 yaşındaki Dila Manav’ı arama çalışmaları dokuzuncu gününde de sürüyor. Acılı baba Muharrem Manav ise olayın meydana geldiği Selimpaşa Denizkent Sitesi sahilindeki moloz ve çamur yığınları arasında kızını çaresizlikle aramaya devam ediyor.

Vatan Gazetesi'nde BURAK KARA imzasıyla yer alan habere göre; Muharrem Manav dokuz gündür süren arama çalışmalarından sonuç alınamamasına kızgın. İlk iki gün panik ve organizasyon eksikliği nedeniyle sağlıklı çalışma yapılamadığını belirten Manav, ekiplerin aramaya geç başladıklarını söylüyor: “İlk iki gün panik nedeniyle aramalar sağlıklı yapılamadı. Aramalar tam anlamıyla başlayınca da her şey için artık çok geçti. Ben kendi imkanlarımı da aramalara kattım ama bir sonuç alamadım. Kiraladığım 21 dalgıç bölgeye geldi fakat belediye ekipleri dalgıçlara çalışmaları için izin vermedi. 1 kilometre karelik bir alanı hakkını vererek tarayamadılar. Kim bilir kızım nereden çıkacak?”

Nasuh Mahruki’yi aradım

Muharrem Manav umut olarak gördüğü Nasuh Mahruki’ye de ulaştığını ve kendisinden kızı Dila için yardım istediğini söylüyor: “Mahruki’ye durumu anlattım. Orada iki enkaz olduğunu, denizde aramalar yapıldığını ve bu aramaların yetersiz olduğunu ilettim. Mahruki bana ‘Orada kurtaracak bir şey yok. Belediye enkaz çalışmalarına katılmamız için bize izin vermiyor. Hem kurtaracak bir şey olsa ordu yığarım oraya. Muharrem Bey sen bence duruma kendini hazırla’ dedi. Ben de ‘Kızım sularda kayıp, nasıl kurtaracak bir şey olmaz’ deyince cevap veremedi. Mahruki’nin gelmesi için 50 ev mi yıkılması gerekiyor?”

Artık çıldırmak üzereyim

Muharrem Manav’ı çileden çıkartan son olay ise dün sabah yaşanmış. İtfaiye’den “Sabah 8’de iş makineleriyle arama yapacağız siz de orada olun” diye telefon gelmiş. Muharrem Bey de sabah erkenden Selimpaşa’ya gelmiş. Fakat iş makinesinin operatörü öğlen 12.30’a kadar iş başı yapmamış. Acılı baba, “Koskoca belediyede tek bir operatör mü çalışıyor? Artık belediyenin organizasyon yeteneğinden şüphe ediyorum. Travmayı atlattım ama yetkililerin davranışları beni çıldırtıyor. Aile terbiyem devlet büyükleri hakkında konuşmama izin vermez ama Sayın Erdoğan ve Topbaş burada bir yanlışın olduğunu artık görmeli. 9 gündür küçük bir kız çocuğu bulunamıyorsa bu ayıpta herkesin payı var” diye isyan ediyor.

Bir gün daha bitiyor...

Selimpaşa’da bir gün daha sona eriyor. Acılı baba karanlık sulardaki Dila’yı bırakıp hastanede yoğun bakımda olan eşi Arzu ve 6 yaşındaki kızı Azra’nın yanına dönüyor. Kim bilir bu dram daha kaç gün sürecek? Deniz, Dila’yı babasına ne zaman geri verecek? Tüm bu soruların cevabını belki de bir tek Marmara’nın karanlık suları biliyor...

‘Her taşın altına baktık’

İlk gününden beri Dila’yı arayan ekibin yetkilisi İstanbul İtfaiyesi Destek Hizmet Bölümü Müdürü Orhan Akyıldız, baba Muharrem Manav’ı teskin etmeye çalışıyor ve itfaiyenin görevini kusursuz yaptığını savunuyor. Akyıldız, “İnanın her taşın altına baktık. Aramalara 2-3 gün daha devam edeceğiz, ama tahminim Dila akıntıyla Marmara’ya sürüklendi, yoksa buradan çıkardı. Kim bilir cansız bedeni nereden çıkacak” diyor.

 
Çapkın'dan ilk açıklama
 
Cem'in ilk sözleri ne oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çapkın'dan ilk açıklama
Polis müdürü: ''Daralan çember, aileyi, şüpheliyi teslim etmeye mecbur bıraktı.''
Güler: Devlet sözünü tuttu
Güler: ''Böyle bir sonuca gidecek olan her yöntem titizliklikle yerine getirildi''
Dalan'dan dönüş pazarlığı
Ergenekon şüphelisi Bedrettin Dalan'ın, savcılara haber gönderdiği ortaya çıktı.
 
Baron polis muhbiri çıktı!
Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda şaşırtan bilgiler ortaya çıkıyor.
Kamuya eleman alınacak
Başbakanlık, Gümrük Müsteşarlığı ve Türk Patent Enstitüsü sınav yapacak.
Yargıya 'Topbaş' oyunu
Saray Çiftliği’nin dere yatağında ve kaçak çıkmasında ilginç bir gelişme yaşandı.
 
Zirveye samga vuran 3 konu
Başbakanın dünkü ziyaretlerinin ardında, süresi dolan sınır ötesi tezkerenin ...
İnsan hakkı referandumu olmaz
Üskül, Gökçek'in 7. Cadde için ‘içki referandumu’ isteğine sert tepki gösterdi.
3 Emniyet Müdürü sorguya
Büyük operasyonda yakalanan iki liderin üst düzey Emniyet Müdürleri ile kayıtları çıktı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri