Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
13 Ocak 2012 Cuma - 09:53

40 yıldır bu sektördeyiz büyümeye devam

Türkiye’nin başarılı hastane yöneticileri arasında isimlerini ilk sıralara yazdırmayı başaran Nüket Küçükel Ezberci ve Banu Küçükel, hastane koridorlarında başlayan çocukluk anılarını ve bugünlere ulaşma öyküsünü anlattı.

40 yıldır bu sektördeyiz büyümeye devam

GÜVEN Hastanesi’nin ikinci nesil sahipleri Nüket Küçükel Ezberci ve Banu Küçükel, 40 yıldır sağlık sektöründe olduklarını ve büyümeye devam ettiklerini söyledi. 
Küçükel kardeşler, “20 bin metrekare olarak devraldığımız hastane bugün 46 bin metrekarelik bir alana yayıldı. 20 yataklı olarak kurulan hastane şimdilerde 400 yatak ile hizmet veriyor. Biz ise her zaman işlerin başında canla başla çalışıyoruz. Amatör ruhlu profesyonelleriz” dedi.
Hastane koridorlarında büyüdük
Aysun Küçükel ve Ahmet Küçükel’in yönetimin başında olduğu dönemi patronluk, kendi zamanlarının ise koçluk zamanı olduğunu ifade eden ikili, “Annem ve babam bu hastaneyi 40 yıl önce çok büyük fedakarlıklarla, emekle ve zaman zamanda gözyaşlarıyla bu hastaneyi kurdu. Onlar çok uyumlu ve çok çalışkan bir ekipti. Kanundan, hukuktan, etik kurallardan hiç kimse için ödün vermeden, insana duyulan büyük bir aşkla bu kurum ayakta kaldı. Özel hayatları hep ikinci planda oldu” diye konuştu.
Hastanenin hikayesiyle Küçükel ailesinin hikayesinin içe içe geçtiğini, tam anlamıyla hastane koridorlarında büyüdüklerini belirten Banu Küçükel, şunları söyledi:
Ameliyathanenin kapısında bekledim
“Ablam ve ben çocukluğumuzda bütün günümüzü hastanede geçirirdik. Okuldan çıkıp hastaneye gelirdik. Ameliyat randevularını alır, telefonlara bakardık. Onları hastane dışında neredeyse hiç görmüyorduk. Annem buraya çok zaman ayırmak zorundaydı, çok çalışkan ve titizdi. Anneme okulda yaşadığım bir şeyi anlatmak ya da bir soru sormak için saatlerce ameliyathanenin kapısında beklediğimi hatırlıyorum. Annem ve babam kendi özel yaşamlarından çok işleriyle yaşayan kişilerdi. Okuldan eve döndüğümüzde annemi evde, bizlere poğaça yapmış beklerken bulmayı çok istedik. 18 saatini hastanede çalışarak geçirmek zorunda olan annemiz şimdilerde en büyük gurur kaynağımız. 

Altın tepsiyle sunulmadı

Benim 16 yaşımdan beri tek isteğim hastaneyi büyükmekti. Hastanenin içinde yetiştiğim ve her anına tanıklık ettiğim için büyük bir aşkla bağlandım. Üniversiteden mezun olduğum gün hastaneye çalışmaya geldim. Annem bana hiç bir görev vermedi, oda vermedi, iş vermedi, sorumluluk vermedi. Annem daha sonra benim temizlik işlerinden başlamamı istedi. Hastanedeki ilk işim temizlik ekibiyle beraber yoğun bakım temizliği yapmak oldu. Hastanenin bütün alanlarını gözlemleme ve işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenme şansı buldum. Bize hiçbir şey altın tepsiyle sunulmadı. Patronluk taslamamıza asla izin verilmedi. Ablam ve ben bu hastanenin emanetçileri, bin 100 çalışanın ise patronu değil sadece koçuyuz.” 

Hastanede çalışmaya zorlanmadık

1991 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünün ilk mezunlarından biri olan ve aynı zamanda Dış İşleri Bakanlığı’nın sınavına girip kazanan ilk Bilkentli olan Nüket Küçükel Ezberci ise, 18 sene boyunca bakanlıkta meslek memuru olarak görev yaptıktan sonra hastaneye dönüşünü şöyle anlattı:
“Üniversiteden sonra Dışişleri Bakanlığı’nda memur olmayı, hastanede çalışmaya tercih ettim. Annem ve babam ne kardeşimi ne de beni hastanede çalışmaya zorladı. 2007 senesinde annemi, iki sene sonra da babamı kaybettik. Hastanenin yönetimini devraldık. Söylenenlerin aksine biz bu işe her zaman dört elle sarıldık. Neticede 20 bin metrekare olarak devraldığımız Güven Hastanesi, bugün 46 bin metrekarelik bir alana yayıldı.

Güven’in büyüme kapıları hep açık

Güven Hastanesi’ni şimdilik farklı şehirlere taşımayı düşünmediklerini belirten Nüket Küçükel, “Hastanecilik otelcilik gibi bir şey değil. Bir bina ve içine koyacağın iki tane yatakla hastane olmaz. Nerede duracağını bilmek ve ne zaman adım atacağını bilmek en büyük sınavlardan biri. 
Gerçekten işi hakkıyla yapabilecek ortam yaratabileceksek ve bu kadar titizlikle işin başında olabileceksek eğer Güven’in büyüme kapıları hep açık. Yapmış olmak için yapılacak bir iş değil. Yatağa yattığımızda içimiz rahat olsun istiyoruz. Etik kurallardan taviz vermeden gerçekten katma değer sağlayacağımız ortamlarda Güven elbette büyüyecek. Ticari kaygılardan uzak, aynı uzman ekip ile birlikte, kendi öz sermayemizle, kimseye muhtaç olmadan ilerlemek istiyoruz” dedi.

 
Yarı çeyrek altın 0,245 gram eksik
 
Merakla beklenen filmler haftası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışa bağımlılık mantolama ile azalır
Isıtma ve soğutma giderlerinde yüzde 60’a varan tasarruf sağlayan ve yapılan ...
Ankara 81 il arasında beşinci sırada
Ankara, 2011 yılında gerçekleştirdiği yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatı ...
Araç takip pazarının 2012 hedefi
Gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı, en kritik 10 teknoloji ...
 
Para kazanma hırsı güven sarsıyor
Ankara’da 20 yıldır otomotiv sektörünün içinde yer alan ve son üç yıldır ...
Deprem riski öncelikli hale getirdi
2011 yılını değerlendiren TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, deprem riskinin ...
Tuz gölü'ne özel plan
“Doğa ve İnsanın Birlikte Var Olduğu ve Olacağı Bir Yönetim Planı” olarak ...
 
“Akil adamlar” kalkınma için bir araya geliyor
Kalkınma Bakanlığı, nispeten geri kalmış bölgelerin kalkınma sürecinde, ...
2012’nin yükselen meslekleri olacak
Sosyal medya, internet pazarlama, ağ pazarlama uzmanlıkları, mobil uygulama ...
Sağlık Bakanlığına yeni yılda 6 bin personel
Sağlık Bakanlığı, 2012 yılında 6 bin 480 sağlık personeli istihdam edecek.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri