Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
10 Temmuz 2012 Salı - 12:11

100 kişiden 32’sini iş sahibi yaptı

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2012 yılının ilk altı ayında 11 bin 889 Başkentli’ye 32 milyon 272 bin 903 lira işsizlik maaşı ödediklerini belirtti. Yazıcı, başvuran 100 kişiden 32’sinin iş sahibi olduğunu kaydetti.

100 kişiden 32’sini iş sahibi yaptı

TÜRKİYE İş Kurumu Genel Müdürü (İŞKUR) Nusret Yazıcı, 2012 yılının ilk altı ayında 11 bin 889 Ankaralı’nın 32 milyon 272 bin 903 lira işsizlik maaşı aldığını söyledi. Yazıcı, 2 bin 817 meslek danışmanı ile her yıl 1,5 milyon iş arayana iş ve meslek danışmanlığı hizmeti vermeyi hedeflediklerini belirtti. İŞKUR’un Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’nde (WAPES) devam eden üyeliğinin yönetim kurulu üyeliğine yükseltildiğini ifade eden Yazıcı, İŞKUR proje ve çalışmalarını Ankara Hürriyet’e anlattı.

10 yılda 175 bin Ankaralı’ya maaş ödendi
 
Yazıcı şunları söyledi: “Hizmet akdinin feshinden önceki son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışan, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödeyen ve işten çıkarılan vatandaşlarımıza işsizlik maaşı ödüyoruz. 1 Mart 2002 ile 30 Haziran 2012 tarihleri arasında 
Ankara’da 175 bin 283 kişiye 336 milyon 849 bin 275 lira işsizlik maaşı ödenirken Türkiye genelinde ise, 2 milyon 599 bin 793 kişiye 5 milyar 7 milyon 412 bin 129 lira ödeme yapıldı. 2012 yılının ilk altı ayı içerisinde ise 11 bin 889 Ankaralı işsizlik maaşını hak ederken, 32 milyon 272 bin 903 lira maaş ödendi. Türkiye genelinde ise ilk altı aya kadar 178 bin 219 kişiye maaş bağlanarak 465 milyon 970 bin 274 lira işsizlik maaşı verildi.

100 kişiden 32’sine iş bulduk

Kurumumuza, 2012 yılı içerisinde 720 bin 835 kişi başvuru yaptı. Başvuran her 100 kişiden 32’sine doğrudan iş bulundu. 2003’te yıllık olarak 65 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, hizmetlerini arttırmış ve 2011’de 364 bin ve 2012 yılının ilk altı ayında da 225 bin vatandaşı işe yerleştirdi. Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu kapsamında 2 Mayıs’ta Ankara’dan yola çıkan İŞKUR otobüsü 21 ilde 25 bin kişiye ulaşarak vatandaşları bilgilendirdi. Otobüs, eylül ve ekim aylarında gerçekleştireceği ikinci turda 22 ile daha giderek toplamda 43 kentte vatandaşlara hizmet vermiş olacak.

Dünya’da etkin rol üstlendik

Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği’ne (WAPES) 2003’de başlayan üyeliğimiz, 26 Haziran’de Seul’de yapılan 9. WAPES Dünya Kongresi‘nde Yönetim Kurulu üyeliği olarak yükseltildi. Faaliyetlerimizi yönetim kademesine taşıyarak, Yönetim Kurulu’na üye 16 ülkeden biri olarak birliğin karar süreçlerinde etkin rol oynayacağız. 87 ülkenin üye olduğu WAPES’e üye olmak kurumumuza pek çok avantaj sağlıyor. Kurumumuz faaliyet alanı ile ilgili olarak dünyadaki trendi yakalama fırsatı bularak, üyeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı artırma imkanı yakaladı.”

Danışman ordusu iş başında

İŞKUR’un kurumsal kapasitesinin artırılmasını hedefleyerek iş ve meslek danışmanı alımı yaptıklarını bildiren Yazıcı, “Meslek seçimi aşamasında bulunan, iş bulmada ve seçmede güçlükleri olan, mesleki uyumsuzluk problemleri bulunan, mesleki becerilerini geliştirmek ve mesleğini değiştirmek isteyen kişilere yönelik İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti sunuyoruz. İŞKUR İl Müdürlükleri’nde sözleşmeli 2 bin İş ve Meslek Danışmanı istihdam edilerek Nisan ayında göreve başladı. 817 danışmanın atamaları önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanarak görevlerine başlayacak.

Yoğun işsizliğe geçici istihdam

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan Toplum Yararına Çalışma Programı’nı devreye sokuyoruz. Bu program ile doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Bu kapsamda çevre temizliği, kamusal alt yapının yenilenmesi, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları, ağaçlandırma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, park düzenlemeleri alanlarında programlar uyguluyoruz.

Kurslarla nitelikli iş gücü

İŞKUR olarak, işgücü piyasasındaki işsizleri nitelik olarak talep edilebilir bir düzeye getirmek amacıyla mesleki eğitim alanında meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimleri düzenliyoruz. Son beş yıl içerisinde 800 binin üzerinde işsize kurs imkânı sağladık. 2012 yılı ilk altı ayında 150 bine yakın işsizi eğittik. Son beş yıl içerisinde 40 binden fazla kişiye girişimcilik eğitimi verildi. 
Günlük 20 lira olarak ödenen kursiyer harçlığı aylık 440 liraya kadar çıkabiliyor ve kursiyer için cep harçlığı ve öğle yemeği imkânı sağlanıyor.”

 
Kuşlar cennete döndü
 
Polatlı’ya ikinci sanayi bölgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşlar cennete döndü
Kuraklık nedeniyle suyu çekilen Nallıhan Kuş Cenneti’ne kuşlar dönmeye ...
Dağcılar yeni keşfedilen mağarayı inceledi
Polatlı Yenice Köyü Sarıçal Mevkii’nde derinliği 250 metreyi bulan yeni ...
Levhaya 23 milyon lira harcandı
KARAYOLLARI Genel Müdürlüğü, geçen yıl 9 milyon 700 bin lirası çalınma, ...
 
Yüksel’de şüpheli paket paniği
YÜKSEL Caddesi İnsan Hakları Anıtı üzerine bırakılan şüpheli bir paket paniğe neden oldu.
En büyük bayrak Mamak’ta
MAMAK Belediyesi, Başkent’in en büyük anıt bayrağının yapımına başladı.
Türk Hamam Müzesi’nde gelin hamamı sergisi
TÜRKİYE’nin ilk hamam müzesi Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ankara’nın ...
 
Konuşma problemi olan çocuklara destek
“İdiopatik gecikmiş konuşma problemi olan çocukların okul öncesi eğitim ...
Uygulamaya saat uyarısı
POŞETLE çöp uygulamasını yürüten Etimesgut Belediyesi, vatandaşların özellikle ...
Van'da çiçeklerle karşılandı
Kentte yaşanan depremlerin ardından Ankara’ya giden Özgül ailesine kucak ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri