Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>SİYASET
4 Ağustos 2009 Salı - 15:39

'Başbakan' DTP ile görüşmüyor

Recep Tayyip Erdoğan, DTP ile yarın bir görüşme gerçekleştirecek ancak...

 Başbakan  DTP ile görüşmüyor

Başbakan Erdoğan, DTP’yle yapması planlanan görüşmenin yarın saat 12.00'de gerçekleşeceği açıklandı. Erdoğan'ın görüşmeyi AKP Genel Başkanı sıfatıyla yapacağı belirtildi.

Başbakan Erdoğan DTP yöneticileriyle görüşmesini Meclis'teki makamında yapacak. Görüşmede DTP'yi Genel başkan Ahmet Türk ve Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş temsil edecek.

Randevu talebi Başbakan Erdoğan'dan geldi. Görüşmede son günlerde gündemde bulunan Kürt açılımı değerlendirilecek.

Ancak AKP'den yapılan açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Türk'le genel başkan sıfatıyla görüşeceği belirtildi.

AHMET TÜRK: OLABİLDİĞİNCE MESAFE ALMAK İSTİYORUZ

DTP lideri Ahmet Türk basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Sürecin hassasiyetini biliyoruz. 72 milyon insanın hassasiyetini gözönünde tuturyoruz. Olabildiğince mesafe almak için neler yapabiliriz, bu konuda görüşümüzü ortaya koyacağız. Bu sorun için ilgili ve etkili her kesimin düşünceleri önemli. Hazır projelerle, kalın çizgilerle yola çıkmak süreci tıkar. Bunu yapmadan süreci değerlendireceğiz." dedi.

SAKIK: DÜNE TAKILIP KALMAYACAĞIZ

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, NTV canlı yayınında "Yarın saat 12.00'de görüşme yapılacak. Aslında çok geç kalınmış bir randevu. Daha önceden biraraya gelmeyi becerebilmeliydik. Sayın İçişleri Bakanı'nın açıklamasından sonra bu satır aralarında vardı. DTP bu noktda önemli bir aktör, sürece büyük bir katkısı olacak. Olumlu buluyoruz bu görüşmeyi. Eminim ki bir yol haritasında, ortak bir zeminde buluşacağız. Uzun bir süredir bu görüşme isteğimiz var. DTP'ye bir lütuf değil bu, DTP de halkın temsilcisidir. Ama düne takılıp kalmayacağız. Birlikte bir tarih yazabiliriz. Hepimizin süreci desteklemesi lazım.

İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını olumlu buluyoruz. Uzun süredir bu görüşleri seslendiriyoruz. Bundan sonrası çok önemli. Yeni bir yol haritası birlikte görülmelidir. Bundan önce de benzer açıklamalar olmuştu. Diliyorum ki bu süreç geçmiştekilere benzemeyecek. Bugün hem hükümet hem de devlet nezdinde bir konsensus sağlanmış görünüyor. Daha çok umutluyuz. Parlamento öncülük ederse toplumun tüm kesimleri sürece dahil olur " dedi.

CHP: NE DEĞİŞTİ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise NTV canlı yayınında görüşmeyi değerlendirirken "Ne değişti" diye sordu. Öymen "Sayın Başbakan şimdiye kadar DTP’yi muhatap almayı reddediyordu. DTP’nin terörle arasına mesafe koyması gerektiğini, terörü açıkça reddetmesi gerektiğini, aksi taktirde kendileri ile görüşmeyeceğini söylüyordu. Şimdi ne değişti de başbakan tavrını değiştirdi.

Bizim izlediğimiz kadarıyla DTP’nin tavrında bir değişiklik yok. O zaman başbakanın tavrında bir değişiklik oldu. Niçin oldu, bunu izah edecek olan kendisidir başbakanın. Hala bu girişimin içeriği hakkında bir şey söylemekte ısrar ediyor. Ne oluyor da başbakan neleri konuşmak için bu temasları yapıyor, bunu anlamak mümkün değildir. Öyle anlaşılıyor ki başbakan terörü önlemek için terörden veya terörü destekleyenlerden medet ummaktadır.

Çözüm sürecine destek vermek için öncelikle hükümetin ne istediğini bilmemiz lazım. Körü körüne hükümetin tavrını destekliyoruz demek çok anlamsız. Hükümetin ne düşündüğünü bilmeden övgüler yağdırılmasını da hayretle karşılıyoruz. İçişleri Bakanı içeriğe ilişkin hiç bir şey söylemiyor ama mükemmel bir konuşma diye yazılar yazılıyor basında. Soru şu; terörü nasıl önleyeceksiniz veya terörü önlemekten vazgeçerek mi bu işleri yapıyorsunuz? Ne yapacaksınız?

Hükümet şunu söyleyemiyor bizim terörü önleme projemiz şudur diyemiyor. 'Teröristleri ikna ettik silah bırakacaklar gibi.' diyemiyor. 'Terörü Kuzey Irak’tan bertaraf etmek için Irak’ın girişim yapacağını öğrendik' da diyemiyor. 'Bu suretle PKK tasfiye olacak' diyor mu, onu da demiyor. 'Sınır ötesi operasyon için yetki almıştık, bunu kullanacağız, biz tasfiye edeceğiz' da demiyor. O zaman terörün varlığını sürdürmesini içimize sindirerek şimdiye kadar terörün sözcüsü gibi hareket edenlerle diyalog kurarak bunu çözeceksiniz. Bunun adı terörü çözmek için terörden medet ummak." dedi.

 
Fast food küçük kızı felç etti
 
Baykal'dan önemli açıklamalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin'den DSP ve DTP ziyareti
TBMM Başkanlığı için bugün TBMM Genel Kurulu toplanacak ve gizli oylama yapılacak.
Baykal'ın konvoyunda kaza
CHP lideri ile tokalaşmak isteyen 70 yaşındaki kadın parti otobüsünün altına düştü.
Dağın arkasındaki tehlikeyi haber verdik
AKP İstanbul İl Başkanlığı yarışını kaybeden Metin Külünk, delegelerden ...
 
‘Örtülü faşizm yerleştiriliyor’
CHP’li Kılıçdaroğlu’na göre AKP hükümeti uygulamalarıyla demokrasi kisvesi altında faşizme gidiyor
Erdoğan savcılıktan hakimliğe terfi etti
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Başbakan'ın, mahkeme kararıyla doğru ...
"Önergeden benim de haberim yoktu"
Toptan, asker olmayan kişilerin, askerlerle iştirak halinde işlediği suçların ...
 
Erdoğan’ın dış ekonomi danışmanı
Başbakan Tayyip Erdoğan, bir arsa satışındaki aracılığıyla ilgili iddialar ...
'BAŞBAKAN DARBEYLE KORKUTUYOR'
CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, 'Başbakan, iki ayda bir 'aman darbe ...
Baykal, Orgeneral Başbuğ'a seslendi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Deniz Baykal, İlker Başbuğ'a ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri